ГАЂАЛИ НАС БИЦИКЛИМА И ФЛАШАМА: Фудбалери Сушице из Крагујевца жалили се ФСС после гостовања у Ваљеву

В.Н.

недеља, 22. 09. 2019. у 21:07

ГАЂАЛИ НАС БИЦИКЛИМА И ФЛАШАМА: Фудбалери Сушице из Крагујевца жалили се ФСС после гостовања у Ваљеву
Хулигани су упали у свлачионицу после утакмице и није било редара да их заустави

БУРНО је било у Ваљеву, на мечу Српске лиге између домаће Будућности и Сушице из Крагујевца. Меч је завршен победом домаћина 1:0 и оптужбама гостију да су их навијачи Будућности после меча гађали бициклима и стакленим флашицама. Због тога су затражили и од ФС Србије да реагује и санкционише такво понашање.

У саопштењу које је потписао председник Сушице Стеван Видић, описује се како су њихови играчи и чланови стручног штаба били нападнути.

- Хулигани су упали у свлачионицу, гађали су нас бициклима и флашама. Напомињемо да би овај инцидент био спречен да је ФК Будућност поступао по правилима Српске лиге и обезбедио присуство редара који би штитили гостујуће играче. Хулигани су свој напад даље усмерили на тренера ФК Сушица и управу, којима су поред увреда, биле упућиване и флаше. Фудбалери Сушице су заштиту очекивали не само од редара, већ и од својих колега из противничног тима - истиче се у саопштењу.

Све је почело у четвртом минуту када је домаћи играч Петровић због неспортског старта добио црвени картон.

- Од тог минута домаћа публика се претвара у хулигане, који не престају са увредама и претњама, а редара нигде на терену. Питамо се да ли су редари изостали само за ову утакмицу, или, пак, то представља стил игре ФК Будућност да застрашивањем дођу до неколико бодова - каже се у саопштењу.

Од Фудбалског савеза Србије тражиће се санкционисање оваквог дивљачког понашања, каже се на крају саопштења крагујевачког клуба.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације