Матић први пут капитен Јунајтеда: Ово је нешто посебно

В.Н.

петак, 20. 09. 2019. у 19:49

Матић први пут капитен Јунајтеда: Ово је нешто посебно

Немања Матић Фото: Танјуг/AP

Бити капитен Манчестера је нешто посебно, то изискује додатну одговорност, али је у сваком случају признање. Поносан сам на то, а надам се да то неће бити последњи пут да сам капитен - рекао је Матић

НЕМАЊА Матић у четвртак на мечу са Астаном постао је тек други Србин у историји који је био капитен Манчестер јунајтеда. Наследио је Немању Видића и водио млади тим до победе над Казахстанцима од 1:0.


- Бити капитен Манчестера је нешто посебно, то изискује додатну одговорност, али је у сваком случају признање. Поносан сам на то, а надам се да то неће бити последњи пут да сам капитен - рекао је Матић.


После Ромера био је најстарији играч на терену, што је прокоментарисао као "дешава се, то је живот", а о плејади талентованих омладинаца који су играли похвалио је посебно 17-годишњег Мејсона Гринвуда, стрелца гола:


- Гринвуд је био најмлађи, показао је какав таленат имају омладинци Манчестера. Ако се буде развијао биће у будићности важан играч за нас. Остали су такође били добро, дали су максимум и то је најважније.


Три бода се пишу, додао је Немања, али Астана је потврдила да је искусан и неугодан тим.


- С обзиром на младост тима, промене, бодови су најважнији. Могли смо да постигнемо још неколико голова у првом делу, јер смо имали добре прилике. После 0:0 на полувремену имали смо тежи задатак. Астана, која је искусна екипа, вратила се у одбрану, чекала контре, а то изискује додатну опрезност.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације