КАЉАРИ СЕ ИЗВУКАО: Без казне за увреде упућене Лукакуу

Бета

18. 09. 2019. у 01:18

КАЉАРИ СЕ ИЗВУКАО: Без казне за увреде упућене Лукакуу

Ромелу Лукаку Фото: EPA

Фудбалски савез је истражио инцидент, али је одлучено да се те увреде "не могу сматрати дискриминаторским у погледу њиховог обима и реализације", пренео је Скај
Фудбалски савез Италије неће казнити Каљари, чији су навијачи на расној основи вређали нападача Интера Ромелуа Лукакуа током утакмице у Серији А.

Интер је 1. септембра победио Каљари са 2:1, голом Лукакуа из пенала, а навијачи домаћег тима вређали су тамнопутог Белгијанца и опонашали мајмунске крике.

Фудбалски савез је истражио инцидент, али је одлучено да се те увреде "не могу сматрати дискриминаторским у погледу њиховог обима и реализације", пренео је Скај.

Како се наводи, истрагом је утврђено да су се дела северне трибине чули веома гласни звиждуци пре него што је Лукаку извео пенал, као и да су се спорни узвици чули, али да редари нису могли да идентификују ко је све опонашао мајмунске крике.

Због велике буке није могло да се утврди да ли је било дискриминаторског понашања, због чега је Фудбалски савез одлучио да не казни Каљари.

После те утакмице, Лукаку је од светских фудбалских челника затражио појачану акцију против расизма.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације