РАЈКОВИЋ ТРЕНИРА У БЕОГРАДУ: Чекам позив из Италије

В. Н.

15. 09. 2019. у 09:30

РАЈКОВИЋ ТРЕНИРА У БЕОГРАДУ: Чекам позив из Италије

Рајковић (лево) с Тадићем и Фејсом Фото Н. Параушић

Допада ми се италијански фудбал и како се тамо ради. Чекам да добијем прави позив и уверен сам да ће доћи. Када стигне, бићу потпуно спреман, каже Слободан Рајковић

БИВШИрепрезентативац Србије Слободан Рајковић (30) није пронашао одговарајући ангажман током летњег прелазног рока, али вредно тренира, јер као слободан играч и даље има право да потпише за нови клуб. Штопер, који је био и на листи жеља Партизана, очекује да ће ускоро добити нови изазов у каријери.

- Тренутно живим у Београду - рекао је Рајковић за сајт италијанског новинара Ђанлуке ди Марција. - Под контролом кондиционог тренера радим најмање четири сата дневно. Остатак времена проводим са породицом.

Искусни фудбалер, који је од 2016. до 2019. био члан Палерма, не крије да би волео да се врати у италијански фудбал. Тамо је једну сезону одиграо у елити, а преостале две у Серији Б.

- Допада ми се италијански фудбал и како се тамо ради. Чекам да добијем прави позив и уверен сам да ће доћи. Када стигне, бићу потпуно спреман. Иначе, одувек сам маштао да играм у Италији, тај шампионат сам пратио на телевизији. Највише сам волео да гледам Дејана Станковића и Синишу Михајловића.

Током дуге каријере, Слободан је после одласка из ОФК Београда играо у четири стране земље. Од 2007. до 2011. је био члан лондонског Челсија, из којег је ишао на позајмице у холандске клубове, ПСВ, Твенте и Витесе. Затим је прешао у Немачку, где је од 2011. до 2015. био у Хамбургу, и затим једну годину у Дармштату, одакле је прешао у Палермо.

- Морам да кажем да је од велике важности за мене био рад у Челсију са Жозеом Мурињом. Био је тамо када сам стигао, али нажалост, никада нисам заиграо због одређених бирократских разлога. Ипак, много сам научио од свих тих великих играча - завршио је Рајковић.

ПОДРШКА МИХАЈЛОВИЋУ

РАЈКОВИЋ је одиграо 19 утакмица за нашу репрезентацију, а између осталих селектор му је био и Синиша Михајловић, тренер Болоње.

- Када сам сазнао за његову болест, одмах сам му писао. Сјајан је човек, јак и уверен сам да ће превазићи проблеме - истакао је искусни дефанзивац.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације