ПАРТИЗАН ПРОТИВ ПРОЛЕТЕРА БЕЗ ПОВРЕЂЕНОГ СУМЕ: Маркец може на терен

С. И.

субота, 14. 09. 2019. у 08:13

ПАРТИЗАН ПРОТИВ ПРОЛЕТЕРА БЕЗ ПОВРЕЂЕНОГ СУМЕ: Маркец може на терен

Лазар Марковић фото: ФК Партизан

Лазар је у солидном стању у односу на његову ситуацију, с обзиром на то да је у овом периоду тренирао индивидуално, али општи утисак је да је у много бољем стању очекиваног – каже тренер Партизана

ПАРТИЗАНУ је добро дошао одмор. Освежени, јачи, уигранији и спремнији улазе црно-бели у наставак сезоне, а пре старта у Лиги Европе против АЗ Алкмара у четвртак, вечерас (20.30) их на "Карађорђу" очекује суперлигашки дуел са Пролетером, који мора да се добије. И због атмосфере и због чињенице да су већ два пута оставили по два бода, у Крушевцу и против ТСЦ.

Тренер Саво Милошевић за данашњи меч неће рачунати на повређеног Сејдубу Суму.

- Сума вуче проблем са мишићем већ три недеље. Играо је неколико утакмица с тим и то је прави проблем. Зато он неће наступити јер нам је потребан за велики број утакмица које нам следи после - рекао је Милошевић.

Лазар Марковић ће бити у комбинацији за тим јер је спреман да "дебитује".

- Лазар је у солидном стању у односу на његову ситуацију, с обзиром на то да је у овом периоду тренирао индивидуално, али општи утисак је да је у много бољем стању очекиваног. Он ће бити у комбинацији за тим и верујем да ће бити у прилици да помогне.


Марковића ће Милошевић користити на више позиција.

- Знам га од кадетског нивоа, апсолутно може да игра на све три позиције иза шпица на највишем нивоу, само је у питању његова физичка спрема. Видећемо, зависиће доста и од ситуације, противника и повреда, где ћемо га више користити. Добили смо много са њим.

Црно-беле чека паклени период у ритму четвртак-недеља, али алибија и оправдања за евентуалне резултатске киксеве у шампионату нема.

- Већ смо два пута кикснули и не можемо себи да приуштимо то поново. Сваки ривал може да направи проблем ако му то дозволите. Ми верујемо да имамо квалитет и мислим да је питање искључиво наше жеље, воље, хтења, концентрације, трчања. Ако закажемо било где, противник ће нас чекати ту.

Нагласио је Милошевић да је Пролетер тим за поштовање. Али и да сваки слаб резултат његову екипу миљама одаљава од пехара.


- Ако неко мисли другачије, није у праву. Ја јесам у праву. Проблем је што је неко то протумачио да смо ми одустали од титуле, али то није тако. Видели смо у последње две сезоне да Звезда заиста губи врло мало бодова и сваки пораз и нерешена утакмица нас значајно удаљава од борбе за прво место. То је реалност, али то не значи да одустајемо. На крају крајева, имамо три дербија до краја - завршио је Милошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Брка

14.09.2019. 10:02

Пропаде клуб без најплаћенијег играча у историји Партизана.Боље да предају утакмицу.