Тренер фудбалера Радничког из Ниша Милорад Косановић рекао је да очекује да ће његова екипа против Војводине одиграти боље него у претходним утакмицама и истакао да верује у добар исход.

- У петак отварамо серију од три неугодне и захтевне утакмице у овом циклусу. После Војводине гостујемо у Инђији, а онда нам долази Партизан. Јако је битно да против Војводине направимо што бољи резултат. Добро смо радили ове две седмице, пуно смо разговарали о грешкама које смо правили у претходним мечевима и верујем да ћемо бити бољи него до сада - рекао је Косановић.

Фудбалери Радничког у петак од 18.00 дочекују Војводину, у премијерном мечу осмог кола Супер лиге Србије. Нишлије у овај меч улазе као петопласирана екипа на табели са 13 освојених бодова, док су Новосађани на другој позицији са три бода више.

- Војводина после дужег времена бележи одличне резултате, тако да је пред нама озбиљан посао. И они долазе овде са великом жељом да освоје сва три бода, што ми наравно не смемо да дозволимо. Без обзира на потешкоће у којима се налази Раднички од почетка припрема па до данас, немамо право да пуштамо никоме ништа и да унапред кажемо да нешто не можемо. У нашем тиму има пуно квалитета и ми можемо да се супротставимо сваком тиму у овој лиги, па тако и Војводини - рекао је Косановић.

- Очекујем да одиграмо много бољи меч него прошла два, много агресивнији и надам се да ћемо успети да изборимо повољан резултат, што би било јако добро у овом моменту. Не плашимо се никога, напашћемо их и ја верујем у добар исход - додао је тренер Радничког.

Он је најавио неколико промена у стартној постави, али за разлику од претходних утакмица није желео да издиктира први тим.

- Могу само да кажем да ће бити промена. Имамо двојицу новајлија који су спремни да нам помогну и очекујте природну поставу, за разлику од оних до сада када смо морали да се “крпимо” на одређеним позицијама, посебно у везном реду. Треба нам времена да све ово поставимо онако како треба - рекао је Косановић.

Искусни стратег је истакао да многи заборављају да Раднички сада има само тројицу играча из прошле сезоне.

- Ко се разуме у фудбал зна колико је то тешко надокнадити. Па и ја још нисам сигуран који је тим овде најбољи - рекао је он.

Додао је да има проблем јер је у екипи седам странаца, а тројица не могу да буду у протоколу због пропозиција, па ће морати да ваг кога да не 'скине' за утакмицу, а да то буде најмање опасно по тим.

- У сваком случају учинићемо све да до зиме извучемо ситуацију и останемо у врху табеле, а онда ћемо одрадити такав прелазни рок да утакмице попут ове са Војводином нама неће представљати никакав проблем. И то не у Нишу, већ и у Новом Саду - истакао је тренер Радничког.