Стигао је у земљу фараона пре месец дана и већ је са Замалеком освојио Куп Египта. Новинари су га прогласили „Шеиком Египта“ и мађионичарем. Медији су пуни његових слика са чаробним штапићем у руци и турбаном на глави, а уз његово име стоје речи „глобални тренер“.

Милутин Средојевић је преузео Замалек, иначе најславнији клуб Африке, крајем августа и заређао са победама. Прво је у Лиги шампиона Африке побеђена Декеда из Сомалије 6:0. Потом су у Купу Египта елиминисани прво МИСР Елмагасах 1:0, потом у полуфиналу Ал Итихад 1:0 и на крају, у финалу, побеђена је екипа Пирамидс – 3:0.

Занимљиво је да је Милутину Мићи Средојевићу за 18 година рада у Африци ово 16. освојени трофеј . По томе је сигурно најтрофејнији фудбалски тренер Србије. Одмах иза њега на другој позицији је Љубиша Тумбаковић са 9 трофеја (8 у Србији и 1 у Кини).

Средојевић је био селектор Уганде, коју је после 39.година одвео на афрички куп нација , Руанде, а радио је и освајао трофеје у : Уганди, Етиопији, Танзанији, Судану, Ј.Африци. Три пута је био номинован за тренера године Африке.