Сјајни потези Кевина Принса Боатенга су нешто што може да се нађе на разним снимцима по интернету. Међутим, све то добро што уради, врло брзо упропасти.


Сада са 32 године игра у Фиорентини, а пре њих је носио дресове Херте, Тотенхема, Дортмунда, Портсмаута, Милана, Лас Палмаса, Франкфурта, Сасуола, Барселоне. У опширном интервјуу за италијанске медије се осврнуо на све грешке које је правио.


- Када погледам на своју каријеру видим да нисам схватао фудбал као посао. Био сам идиот. Таленат је био ту, али нисам тренирао. Тачније, проводио сам око сат времена на тренинзима максимално. Последњи сам долазио, први одлазио. Ту је био и огроман новац, живео сам као краљ, али нисам ишао у теретану. Ево један од примера. У Тотенхему сам за један дан купио Ламбурџини, Хамер и Кадилак, без икаквог разлога – прича Боатенг.


С обзиром на сопствено понашање, имао је поруку за млађе играче.


- Могу да им кажем само једно – новац не купује срећу. На мом примеру се то види. Нисам био посвећен и зато нисам играо. Ван терена сам радио друге ствари, углавном је то било материјално. Ето као та ситуација у Тотенхему. Био сам веома срећан када сам купио та три аутомобила и та радост је трајала три недеље.


Једна од тема о којој је причао је и млади фудбалер Барселоне Усман Дембеле.


- Дембеле је као мало дете. Зарађује толико новца, све што ради брзо постаје јавно. Морате да га усмерите на прави пут. Ако не научи, онда је његова кривица. Преко ноћи је постао играч од 150 милиона евра што је превише за његове године. Још увек не зна како ствари функционишу, а он само жели да игра фудбал – закључио је Боатенг.