Српски фудбалер Лука Миливојевић изјавио је да је уверен да репрезентација може да избори пласман на Европско првенство.


- Овај тим може на Европско првенство, убеђен сам у то. Код нас, али и у целом свету, људи веома брзо заборављају успех. 90 одсто ове екипе нас је одвело на Светско првенство у групи која није била нимало лака, да будемо реални. Селектор је нов и треба времена да наместимо све. Март морамо да дочекамо спремни - рекао је Миливојевић новинарима у Луксембургу.

Србија има мале шансе да кроз групу квалификација избори пласман на континентални шампионат. Ако не успе, нову прилику ће имати у марту, када ће се играти плеј-оф Лиге нација, где прво место доноси пласман на Европско првенство.

Прочитајте још СРБИЈА СЛАВИЛА У ЛУКСЕМБУРГУ: Сјајни Митровић погодио два пута, уписао се и Радоњић (ФОТО)

- Селектор је нов, треба и времена да наместимо све, али како пролазе окупљања, све више ћемо се упознавати и надам се да ћемо бити максимално спремни за март. Март морамо да дочекамо максимално спремни - казао је Миливојевић.

Србија после петог кола и три кола пре краја квалификација заузима треће место у Групи Б са седам бодова, шест мање од водеће Украјине, а један од другопласиране Португалије који има меч мање.

- Имамо још три утакмице до краја квалификација. Реално, шансе да урадимо нешто у групи су тешке. Пробаћемо да извучемо максимум из њих, како бодовни, тако из нас самих. Март нам је друга шанса, али се нећемо предати док год постоје шансе и у групи - навео је Лука Миливојевић.

Прочитајте још Тумбаковић: Било је квалитетно, али и много пропуста

Репрезентација Србије ће до краја квалификација играти још у октобру против Литваније и потом у новембру са Украјином и Луксембургом.