Тумбаковић: Било је квалитетно, али и много пропуста

Бета

уторак, 10. 09. 2019. у 23:20

Тумбаковић: Било је квалитетно, али и много пропуста

Љубиша Тумбаковић фото ЕПА

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је је његова екипа играла квалитетно у данашњој победи над Луксембургом, али да је било и много пропуста

Селектор фудбалске репрезентације Србије Љубиша Тумбаковић рекао је је његова екипа играла квалитетно у данашњој победи над Луксембургом, али да је било и много пропуста.

"Не могу да кажем да је било доста добро, али је било квалитетно. Било је и пуно пропуста. Предстоји озбиљан рад кроз октобарско и новембарско окупљање како бисмо унапредили оно што је добро, а елиминисали оно што је лоше", рекао је Тумбаковић новинарима после утакмице Луксембургу.

Србија је победила Луксембург са 3:1 у шестом колу Групе Б квалификација за Европско првенство.

"Увек је лепо када се победи, са сваком победом се ствара боља атмосфера. Ово је подстрек да убудуће имамо лепшу атмосферу. Немамо прву или другу екипу, све су ово репрезентативци, а тим прилагођавамо по ономе против кога играмо. Све су то играчи репрезентације, имају одговорност и обавезу. Вероватно ће свако наше дуже битисање заједно биће квалитетније и боље", казао је Тумбаковић.

По његовим речима, "дуг је пут" у стварању препознатљиве и квалитетне игре.

"Дуг је пут до стварања препознатљиве и квалитетне игре. Тешко да смо могли да направимо нешто за седам дана. Нешто смо показали и против Португала од онога шта желимо, а сада смо и против слабијег показали квалитет", навео је селектор Србије.

Најавио је да ће за следећи циклус задржати окосницу тима, али и да постоји могућност да се позову неки нови играчи.

"Највећа група ових играча ће бити поново овде. Пратимо све играче који су нам интересантни. Постоји могућност да се појави неко ко је у датом моменту у форми и може да помогне репрезентацији", казао је он.

Похвално је говорио о Луксембургу.

"Скаутирали смо Луксембург. То више није Луксембург из оног периода из кога га знамо. Луксембург има јако добру игру. Нису нас изненадили, имали су своје предност, али мислим да је Србија бољи тим овог момента", рекао је Тумбаковић.

Репрезентација Србије ће следећу утакмицу играти 14. октобра против Литваније у Вилњусу.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (6)

Dragan

10.09.2019. 23:49

Pa jel kvalitetno ili mnogo propusta. I jedno i drigo ne može. Morao bi da se odlučiš za jedno od ta dva pojma selektore. Sve mi se čini da time želiš da relativiraš ovu agoniju našeg fudbala.

Боби

11.09.2019. 06:59

Молим вас, не причајте пуно, прво скочи па кажи хоп.

Pero...

11.09.2019. 08:37

O čemu ti selektore? Kako kvalitetno? Pa ne može se od bezidejnih i bezvoljnih tim napraviti, to ti dobro znaš. Njima to ionako samo samo medijski dodatak. Sreća je naša što je protivnik toliko slabiji da bi sve sem naše pobede bila senzacija. Realno za ovu utkmicu si mogao da pozoveš igače iz Linglong superlige i veruj postigli bi sigurno još koji gol, pa bi bio popravljen skor primljenih i datih golova.

STA JE TU BILO KVALITETNO?

11.09.2019. 11:02

LUKSEMBURG NIJE NIKAKVO MERILO, i njih pobedit ne spada u nekakvu posebnu klasu (ravno srpskoj ligi) Pogledajte siptare, kako se oni bore, englezima uvalise tri komada, sto nikad niko sa balkana nije uspeo.