УЕФА је одбила жалбу Партизана на казну од две утакмице играња без публике због наводних расистичких испада у мечу са Малатијом па ће црно-бели одрадити казну у првом мечу Лиге Европе против АЗ Алкмара 19. септембра. Освајач Купа Србије имаће знатан финансијски губитак јер неће продавати улазнице а самим тим изгубити више од 600.000 евра, али ће имати подршку са трибина јер ће опет бити дозвољено присуство деце до 14 година из фудбалски школа.

- Председник Милорад Вучелић и ја смо изнели своје аргументе жалбеном већу УЕФА којим је председавао Холанђанин, а чланове чинили судије из Италије, Француске и Грчке. Без обзира на то што из нашег угла сматрамо да је казна превисока ми смо повратници у прекршају, а према дисциплинском правилнику УЕФА и члану 14 нама је аутоматски следовала ова, подвлачим - минимална казна. С обзиром на то колико обиман досије прекршаја Партизан има у УЕФА, а таложио се деценијама, право је чудо како нисмо до сада удаљени из Европе - искрено за "Новости" образлаже потпредседник Владимир Вулетић.

Финансијски губитак непродавањем улазница за дуел са АЗ Алкмаром је велики.

- Нећемо бити у прилици да продајемо комплет од три улазнице, већ само за две против Манчестер јунајтеда и Астане. Међутим, лично сматрам да је до сада начињена немерљива штета клубу. Зар треба да подсећам да смо 2017. године такође два меча играли без присуства публике због инцидената у мечевима са Подгоричанима и Олимпијакосом, а да смо успели да се одбранимо због подршке са трибина Ратку Младићу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИЛОШЕВИЋ БРОЈАО ДО 28: Партизан пријавио списак играча за Лигу Европе

Црно-бели ће срећом опет моћи да активирају чланове 83, 84. и 87. правилника УЕФА.


- Позивам све фудбалске школе у Србији да се што пре јаве маркетингу Партизана и најаве своје доласке на утакмицу. Сва деца до 14 година из фудбалских школа моћи ће да дођу на стадион и ми се надамо да ћемо имати прилику да свету пошаљемо поново једну дивну слику из Хумске где ће 20.000 деце навијати из срца и за Партизан онако како би то требало да чине и старији. Ова одлука јесте болна, али требало би да буде упозоравајућа јер УЕФА има своја правила. На нама је или да их прихватимо каква јесу или да не играмо. То навијачи морају да схвате - апелује Вулетић.

Партизан жели да дочека пролеће у Лиги Европе, а у првој и можда једној од кључних утакмица против конкурента за једно од прва два места мораће без хука са југа.

"ГРОБАРИ" УЈЕДИНИТЕ СЕ
ВЛАДИМИР Вулетић упутио је испред клуба и апел навијачима за наредне мечеве:

- Крајње је време да се све наше навијачке групе уједине бар за европске мечеве. Време је да се уразумимо, да нам без обзира на лична поимања херојства једино херојство на стадиону буду: шал, длан и глас. Одређеним симболима и заставама није место на стадиону...