ОСМОРО чешких држављања ухапсила је косовска полиција у петак око 17 часова јер су код њих, како се наводи у саопштењу, пронашли дрон, две заставе Србије, један транспарент, камеру и два уређаја за радио-везу.

Наиме, како су пренели приштински електронски медији, ухапшено је шест мушкараца и две жене јер су наводно планирали да на фудбалској утакмици Косово - Чешка, која се играла у суботу у Приштини, пусте дрон са натписом "Косово је Србија".

Како се наводи, један од осморо ухапшених имао је двојно држављанство, Србије и Чешке, а сви су по налогу тужиоца послати у притвор, али су како се могло чути током суботе, пуштени из притвора.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШПАНИЈА ЗАБРАНИЛА ХИМНУ И СИМБОЛЕ ТЗВ. КОСОВА: Ништа од фудбала у Бенидорму, УЕФА мења домаћина

- Они су били у Готовуши код Штрпца где су поделили помоћ деци у школу и око пола пет креули су пут Ораховца, односно Велике Хоче са намером да преспавају и сутрадан иду кући. Претходно су обишли пет школа, четири српске и једну горанску, поделили школски прибор деци, гардеробу и кренули - прича, за "Новости", Звонко Михајловић из Штрпца. - Сви су одреда рекли да немају намеру да присуствују фудбалској утакмици између Чешке и Косова јер се баве хуманитарним радом.