УХАПСИЛИ ХУМАНИТАРЦЕ: Полиција КиМ привела осморо чешких држављана пред меч у Приштини

Д. З.

07. 09. 2019. у 08:23

УХАПСИЛИ ХУМАНИТАРЦЕ: Полиција КиМ привела осморо чешких држављана пред меч у Приштини

Илустрација

Поделили деци школски прибор, гардеробу и нису хтели да иду на утакмицу
ОСМОРО чешких држављања ухапсила је косовска полиција у петак око 17 часова јер су код њих, како се наводи у саопштењу, пронашли дрон, две заставе Србије, један транспарент, камеру и два уређаја за радио-везу.

Наиме, како су пренели приштински електронски медији, ухапшено је шест мушкараца и две жене јер су наводно планирали да на фудбалској утакмици Косово - Чешка, која се играла у суботу у Приштини, пусте дрон са натписом "Косово је Србија".

Како се наводи, један од осморо ухапшених имао је двојно држављанство, Србије и Чешке, а сви су по налогу тужиоца послати у притвор, али су како се могло чути током суботе, пуштени из притвора.


- Они су били у Готовуши код Штрпца где су поделили помоћ деци у школу и око пола пет креули су пут Ораховца, односно Велике Хоче са намером да преспавају и сутрадан иду кући. Претходно су обишли пет школа, четири српске и једну горанску, поделили школски прибор деци, гардеробу и кренули - прича, за "Новости", Звонко Михајловић из Штрпца. - Сви су одреда рекли да немају намеру да присуствују фудбалској утакмици између Чешке и Косова јер се баве хуманитарним радом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (10)

Balkanski špijun

07.09.2019. 10:23

@Динарска Четничка Дивизија - Nisu veći,nego nema Srba u Prištini. Svaka im čast

Olssi

07.09.2019. 11:13

@Goran 'T - braca cesi kosovo su priznali kao n. drzavu. dokazi su ti u bgd novinama i to u boju.

буки

08.09.2019. 10:10

Али људи "Косово" јесте Србија, не зато што то кажу чешки хуманитарци, него зато што то кажу Уједињене Нације. Чеси су само поновили тврдњу УН, па ако хапсе њих, очекујем да једнога дана упадну наоружани и на седницу УН и похапсе све присутне.