У Суботици данас почиње Међународни меморијални фудбалски турнир омладинских репрезентација "Стеван Ћеле Вилотић", 26. по реду, на коме ће снаге одмерити национални тимови Србије, Црне Горе, Израела и Мађарске.

Мечеви ће се играти на стадионима у Суботици, Кули и Сенти и терену Фудбалске академије у Бачкој Тополи.

- Мало савеза може да се подичи сличном традицијом одржавања турнира за млађе категорије. ФСС је успео да истраје у организацији и сашува ову манифестацију више од четврт века - истиче Душан Гелић, директор турнира.

- Овај турнир за нас има двоструке циљеве. Први је спортски, да се наш тим уигра што боље за квалификације које су у октобру, а други је промоција фудбала и очување успомене на лик и дело човека који је цео свој фудбалски век посветио раду у омладинским селекцијама. То је порука свима да могу постати и остати познати и признати и направити велика дела радећи са децом не само у сениорском фудбалу.

Селекцију Србије ове године предводиће селектор Иван Јевић, који поручује да су циљеви увек на највишем нивоу.

- Селекција дечака 2001. и 2002. годишта је изузетно квалитетна и већ је била на Европском првенству прошле године у Енглеској. Верујем да ће ови момци да се предсатве у најбољем светлу и да ће љубитељи фудбала имати шта да виде- истиче Јевић. - За нас је ово уигравање за квалификације које нас чекају наредног месеца где смо домаћини групе. Циљ је да покушамо да направимо што бољи резултат, не волимо пуно да обећавамо. Све што имамо ми волимо на терену да кажемо.