ЗА разлику од Немање Матића, којег нема скоро десет месеци међу "орловима", Лука Миливојевић је свој последњи меч за Србију одиграо 22. јуна прошле године. После несрећног пораза од Швајцарске (2:1) на СП, којем је кумовао и немачки судија Феликс Брих, Миливојевић је "нестао" са списка селектора Крстајића.

Тек после његовог одласка и доласка Тумбаковића, вратио се и Миливојевић. Схватили су, ваљда, и људи у ФСС да смо исувише мала земља да се одричемо добрих играча.


- Сада сам опет са репрезентацијом. Све лоше остављам иза себе. Фокус је искључиво на следећим двема утакмицама, са Португалијом и Луксембургом. Новог селектора Тумбаковића сам упознао недавно у Лондону. Његова победничка филозофија се уклапа у све оно шро имамо и ми који желимо да обезбедимо вредне бодове на путу ка Првенству Европе - каже Миливојевић, можда и (не)оправдано оптужен за покушај пуча на прошлом Мундијалу у Русији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Настасић: Велика част што сам поново у репрезентацији


Капитенска трака Кристал паласа око руке учинила је Луку Милиојевића можда и зрелијим играчем. Ни он, као ни Матић, не размишљају и не калкулишу могућим бројем бодова из двомеча са Португалијом и Луксембургом.


- Желимо што бољи резултат и максималан број бодова. Сада нам је важно да у ових неколико дана што боље припремимо меч са Португалцима. Заиста нам у госте долази ривал за поштовање - закључио је повратник у јато "орлова".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Јовић: Играмо 11 на 11, а не само против Роналда


НАША ПУБЛИКА ЈАЧА ОД РОНАЛДА

НА неизбежно питање о Роналду, Миливојевић делује спокојно:

- Несумњиво је прва звезда тима. Скоро све се врти око њега. У првом мечу у Лисабону је рано изашао из игре због повреде. Али убеђен сам да ће наша публика, на нашем стадиону, бити онај битан играч више који ће бити од велике помоћи у суботу увече.