БИВШИ селектор Горан Ђоровић и његови "орлићи" су се обрукали на Првенству Европе за младе у Италији. Ненад Миловановић, доскорашњи тренер лучанске Младости, заменио је Ђоровића и добио незахвалан задатак: да у новим квалификацијама за ЕП 2020. године вади кестење иза ватре.

Његово "ватрено крштење" биће дуел 1. кола у гостима против Русије у "Мордовија арени" 6. септембра, а затим четири дана касније следи и испит против Летоније на стадиону "Карађорђе" у Новом Саду. Јуче је Миловановић пред само двојицом новинара (?!) саопштио списак од 23 играча за ова два меча.

- Нисмо међу фаворитима у овим квалификацијама. Ми смо мало еуфоричан народ. Морамо да знамо шта нам је циљ. Желимо да напредујемо, желимо да се пласирамо на следеће ЕП. Подсећам да се Русија није пласирала на претходно и мислим да је то њихова предност пред овај дуел са нама. Имали су много више времена да се на миру спреме за нове квалификације. Моја идеја је да вратим добру атмосферу у тим и да имамо сјајан амбијент, како на терену тако и ван њега. Дрес, грб на њему и држава Србија морају да буду светиња свим играчима - додао је Миловановић.

СПИСАК

ГОЛМАНИ: Марковић (Рад), Илић (Вождовац), Станковић (Графичар). Одбрана: Марковић (Олимпијакос), Павловић, Златан Шеховић, Динга (Партизан), Веселиновић, Деветак (Војводина), Терзић (Фиорентина), Бошњак (Вождовац). Везни ред: Петровић (Ц. звезда) Ковач, Бирманчевић (Чукарички), Иван и Лука Илић (НАК Бреда), Машовић (Хорсенс), Рачић (Фамаликао), Аџић (Андерлехт), Златановић (Нумансија), Ступаревић (Вотфорд), Стевановић (Партизан), Нишић (Вождовац), Чумић (Раднички). Нападачи: Влаховић (Фиорентина), Јовељић (Ајнтрахт), Тедић (Чукарички).