У ПРВОМ мечу против Малатије искусни штопер Бојан Остојић је био један од најбољих на терену, а онда га је десетак минута пре краја утакмице задесио пех због којег и данас, петнаестак дана касније, плаћа цех. Повреда примицача је 35-годишњем дефанзивцу направила велике потешкоће, послала га је ровитог на други мегдан турском тиму, а о озбиљности ситуације сведочи чињенице да је морао да прескочи први меч плеј-офа Лиге Европе против Молдеа у Београду (2:1).


Сада, четири дана пре реванша у Норвешкој, код једног од најискуснијих у редовима црно-белих, све је живља нада да би могао да се нађе тамо где му је место - у стартној постави чете Саве Милошевића.

- Ништа још не знам и не могу да тврдим, идем на терапије и даље, али чврсто верујем да ћу успети да се опоравим до четвртка. Почео сам са лаганим тренинзима, идем у теретану и трчим праволинијски и надам се дозволи лекара да се прикључим раду пуним интензитетом са остатком тима - рапортира Остојић, који би у понедељак требало много више да зна о могућности да се стави на располагање тренеру за реванш са Молдеом.

Остојић је стегнуо зубе за реванш са Малатијом, одиграо под великим боловима и управо због тога није желео да преузима сличан ризик у Београду како се стање повреде не би потпуно погоршало.

Прочитајте још Натхо о дебију и свему што га чека у црно-белом дресу: Победићемо и у Молдеу
ВЕШТАК НИЈЕ ПРОБЛЕМЦРНО-беле први пут ове сезоне очекује играње на вештачкој подлози, што по мишљењу Бојана Остојића не би смело да представља проблем.
- Истина је да не играмо често на вештачкој трави, у нашој лиги само против Вождовца, међутим то уопште не видим као наш минус. Уз то квалитет вештачке траве у Норвешкој је сигурно бољи од овог са којим се сусрећемо у Србији - подвукао је Остојић.

- У Турској сам трпео стварно велике болове, па смо одлучили да ништа не ризикујемо за утакмицу са Молдеом. Видећу са нашим медицинским тимом, делује ми да све иде у добром смеру и да бих могао на време да се прикључим екипи како бих се нашао у комбинацији за одлучујућу утакмицу у Европи.
"Поглед са стране" омогућио је Остојићу да се увери како ривал црно-белих у борби за европску јесен није нимало лаган. Напротив...

- Видело се то још у њиховим утакмицама против Чукаричког, показали су да су веома озбиљна екипа. Морамо да схватимо и прихватимо чињеницу да ће нам у четвртак бити тешко као што је било и у другом мечу са Малатијом. Само са максимално озбиљним приступом и јаком концентрацијом свих 90 минута можемо да избегнемо компликације и обезбедимо учешће у Лиги Европе.

Нема дилему дефанзивац Партизана око тога шта би требало да представља идеалан сценарио у утакмици која се у четвртак игра у Норвешкој са почетком од 19.00.

Прочитајте још Милошевић: Осећамо се као пасторчад, и у Србији и у Европи

- Један гол у мрежи домаћина може много да нам помогне и олакша посао. Не кажем да би то одлучило питање укупног победника, нити желим да размишљам на тај начин, ипак, нема сумње да бисмо у том случају лакше контролисали дешавања на терену - закључио је Остојић.

РАДОСТ
ПОСЛЕ сарадње са Бојаном Остојићем, Никола Миленковић је наставио каријеру у Фиорентини. Сада се ближи растанак и са Страхињом Павловићем који је пред потписом петогодишњег уговора са Лацијом.

- Нисам их ја "спаковао", сами су они себе продали - смеје се Остојић. - Уверен сам да ће Павловић успети у Серији А, баш као што је то урадио Миленковић, а мени је драго што ћемо барем бити у прилици да сарађујемо до краја сезоне - каже поуздани дефанзивац.