Деца која су овог лета на Златибору и Копаонику похађала камп прослављеног фудбалера Дејана Станковића "Деки5", сем што су учили вештине на терену, имала су и едукативна предавања на тему безбедности на Интернету и на друштвеним мрежама.

Предавања и радионице са децом одржала је Катарина Јонев, вишегодисњи едукатор на тему безбедности деце на Интернету и једна од ретких предавача која се бави темом безбедности спортиста на друштвеним мрежама.

- Деца су научила како да сачувају своју приватност, како да се што мање излажу ризицима у виртуелном свету и да правило ''што не радиш у физичком свету не треба да радис ни на друштвеним мрежама'' мора да се поштује. Такође, научили су да не треба да прихвате захтеве за пријатељство од људи које не познају, какве фотографије никако не смеју да шаљу другим људима и да постављају на профиле, коме могу да се обрате ако дође до узнемиравања и непријатних ситуација, као и прицу о интернет зависности и које су последице претераног играња видео игрица што је изузетно популарно у њиховом узрасту - изјавила је Јонев.