НОЋ ЗА СВА ВРЕМЕНА: Малишани из Косовске Митровице и Новог Пазара одушевљени утакмицом Партизан – Молде

И. Р. - М. Н.

петак, 23. 08. 2019. у 20:25

НОЋ ЗА СВА ВРЕМЕНА: Малишани из Косовске Митровице и Новог Пазара одушевљени  утакмицом Партизан – Молде
На западној трибини стадиона у Хумској у четвртак увече је виђено нешто што изазива најлепше емоције и враћа веру у праве људске и фудбалске вредности

ФУДБАЛСКА фантазија у Хумској. На терену дефинитивно не, али на западној трибини стадиона Партизана у четвртак увече против Молдеа је виђено нешто што изазива најлепше емоције и враћа веру у праве људске и фудбалске вредности. Они најмлађи, њих безмало 6.000, бодрили су изабранике Саве Милошевића без иједне мрље, са много жара, искрено из душе у сваком тренутку утакмице у којој лопта баш и није много слушала Тошића, Суму и друштво.

Тако је између осталих група од стотинак малишана из Школе фудбала ОФК ДиФ из Косовске Митровице (предвођена директором Немањом Булатовићем) окићена бојама свог омиљеног клуба бодрила црно-беле. Позив да уживо прате и гледају своје идоле одмах су прихватили, а у Београд су кренула два пуна аутобуса са малишанима.

Иако промуклог гласа и изморен од дугог пута, одушевљење због присуства на стадиону Партизана видљиво је на лицу маленог "гробара" Петра Савића (11).

- Још сам под утиском који смо тамо доживели. Обишли смо музеј у којем су многобројни пехари, а тренутак када смо закорачили на западну трибину стадиона памтићу док сам жив. Навијали смо из срца, током читаве утакмице, а на таквој подршци су нам се на крају захвалили и сами играчи - узбуђено прича Савић.


Ништа мање одушевљен није ни његов, две године млађи "колега" Новак Марковић који ће, захваљујући свом таленту, имати прилику да црно-бели дрес обуче од недеље, када ће се са екипом својих вршањака из Партизана припремати на Копаонику.

- Од рођења сам партизановац и увек са одушевљењем прихватам позив да бодрим свој тим. Жеља ми је да и ја једног дана истрчим на терен у Хумској и заиграм за први тим Партизана - каже Марковић.

У Хумској се нашла и делегација ФК Пазар - Јуниорс, састављена од 55 малишана који тек улазе у тајне фудбала, предвођена тренерима и директором клуба, професором Милетом Недељковићем. Капитен пионира Саво Сретеновић каже да је срећан што је био у Београду и што је својим навијањем допринео победи Партизана.


- Пун сам утисака од синоћ, још их сређујем, пошто сам играч кога Партизан прати, надам се скором доласку у Београд. Цео догађај је био импозантан, заувек ће бити урезан у мом сећању - истакао је капитен петлића Сеид Сукић.

ВУЧЕЛИЋ: ПОУКА СТАРИЈИМА
ПРЕДСЕДНИК Партизана Милорад Вучелић најављује да ће акција сличних овој на мечу са Молдеом бити у будућности.

- Сви смо препуни утисака после сјајне подршке коју су деца пружила екипи. У сваком тренутку је била приметна искреност и безрезервно навијање за своје идоле и то је нешто што би требало да буде пракса и у наредним утакмицама на делу стадиона који одредимо за малишане. Верујем да ће слика коју су деца послала на утакмици са Молдеом представљати поуку и за старије како више не бисмо скупо плаћали разне пропусте - подвукао је први човек црно-белих Милорад Вучелић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

I eto tako

24.08.2019. 12:35

Sva ta putovanja dece da gostuju Partizanu platila država, a Savo priča kako su pastorčad.