Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да је његова екипа играла веома лоше прво полувремене вечерашњег меча против Молдеа и истакао да црно-бели, поред тога што се осећају као “пасторчад” у Србији, исти такав однос имају и од УЕФА.

- Јако лоше смо ушли у утакмицу, одавно нисмо овако лоше. Разлоге у овом моменту не знам ни ја. Нисам ни могао да помислим да овако лоше можемо да играмо прво полувреме. Кад се све сабере, овај резултат на крају је просто нестваран. Друго полувреме је било много боље и честитам момцима на томе - рекао је Милошевић новинарима после утакмице.

Фудбалери Партизана победили су на свом терену екипу Молдеа 2:1 у првој утакмици плеј-офа Лиге Европа.

- У изузетно тешким условима радимо и недостајала је та енергија са трибина. Некад је јако тешко кад се осећате усамљено на терену и ту једино видим оправдање за моје момке, јер поред тога што се осећамо као пасторчад у нашој држави, имамо такав однос и третман и од стране УЕФА јер екипе које дођу на наш стадион се осећају као код куће и што се тиче амбијента и што се тиће суђења. Верујете да је у таквим условима заиста тешко радити. Ја не знам како смо уопште још живи такмичарски у четвртом колу - казао је Милошевић.

Навео је да се неће бавити Молдеом.

- После утакмице је евидентно да ћемо морати да се бавимо собом. Ми сигурно можемо 40-50 одсто боље, тако да ако успемо да подигнемо наш ниво игре на оно што смо показали у првом полувремену, онда су нам шансе велике - додао је тренер црно-белих.

Милошевић је рекао да је Партизан много пута показао изузетан карактер.

- Ми смо много пута показали изузетан карактер, то није било препознато, ово је први пут да чујем новинара да тако нешто каже. И данас смо то успели. Сви очекују од Партизана спектакуларну игру, кад се она деси, она је стицај околности... Рекао сам да ми је дража утакмица у Турској због тога што је тамо требао много већи каракер него у Београду када је све ишло по плану - рекао је Милошевић.

Он је добио жути картон, а рекао је да мисли да је судија једва чекао то да му покаже.

Милошевић је казао да су деца која су била на трибинама послала феноменалну енергију и да им дугује велику захвалност.