ПОБЕДИ се у зубе не гледа често се каже после европских утакмица, а управо тако се може окарактерисати предност коју је Партизан стекао после првог меча плеј-офа Лиге Европе против норвешког Молдеа у Хумској. Имали су црно-бели много проблема у свим сегментима игре, али коначан резултат после сјајне минијатуре Урошевића и Тошића у 84. минуту говори да Милошевићева чета има велику и пре свега реалну наду да би 29. августа на северу Европе могла да закорачи у групну фазу другог по квалитету европског такмичења - 2:1 (1:1).

Ружна навика која за мандата Саве Милошевића на клупи Партизана и није била тако често присутна да се “баци” цело једно полувреме вечерас је враћена у најгорем могућем облику. Партизан је ушао превише млако и споро у утакмицу, па је Молде практично без икаквих проблема неутралисао све што је могло и да заличи на опасност пред голом Кранинкса.

Тошић и Стевановић су били потпуно одсечени на боковима, Сума није имао шансе поред згуснуте одбране Норвежана чак ни да покуша било шта, па се стекао утисак да Молде са пола гаса може да држи нулу докле год му то одговара.

Да Норвежани и те како могу да запрете најавио је најопаснији фудбалер гостију Ејкрем у 12.минуту када је одапео са 20-ак метара, а Стојковић је крајњим напором укротио одличан шут. Много прецизнији био је резервиста Боли у 43. минуту када је са 15-ак метара искоса погодио обе стативе гола домаћина, на крају и мрежу за шокантних 0:1 на семафору и мук малишана на западној трибини Партизановог фудбалског здања.

Експресно изједначење само два минута касније после једноставне и ефектне акције Здјелар Тошић-Сума, коју је овај последњи крунисао голом представљало је најаву буђења екипе, али та “неминовност” увођењем свеже крви у наставку ипак није добила потврду.

Ожеговић је заменио Садика одмах на почетку другог полувремена, после 15 минута је у игру ушао Јапанац Асано уместо Филипа Стевановића, али Партизан никако није успевао да промени ритам, појача притисак и поремети комфорну позицију Норвежана на терену. Ниједан Милошевићев джокер није ни за милиметар померио одбрамбени блок Молдеа, а повремено се могао стећи утисак да би гости са нешто офанзивнијим приступом могли да “ишчачкају” и више од ремија.

Партизанову “јурњаву у леру” ка голу злата вредном најбоље осликава податак да су се Норвежани пре победоносног гола “Бамбија” Тошића стресли само у 79. минуту када је Урошевић шутирао, а Асано одбијену лопту са петерца послао небу под облаке.

Деловало је да ће црно-бели тешко доћи до било какве предности и поред сасвим коректне подршке и ветра у ледја који су му давали малишани са западне трибине, али су најбољи појединци домаћем тиму Урошевић и Тошић одбили да се предају.

Одлични леви бек је у том 84.минуту поново био на правом месту, овога пута се определио за асистенцију, а Тошић је на петерцу постигао гол велике наде да би после сушне јесени 2018. Лига Европе сада поново могла да се дружи са Партизаном.

ПАРТИЗАН - МОЛДЕ 2:1 (1:1)
СТРЕЛАЦ: Сума у 45, Тошић у 84. за Партизан, Боли у 43. минуту за Молде. Стадион Партизана. Гледалаца: 5780. Судија: Лајош Касаи (Мадјарска) 7.

ПАРТИЗАН: Стојковић 7 - Н. Р. Милетић 6,5, Вујачић 6,5, С. Павловић 7, Урошевић 7,5 - Здјелар 7, Шћекић 6,5 - Тошић 7,5, Сума 7 ( од 73. Натхо -), Ф. Стевановић 6,5 (од 62. Асано )- Садик 5,5 (од 46. Ожеговић 6,5).

МОЛДЕ: Кранинкс 7 - Харалдсејд 6, Бјернбак 6,5, Габријелсен 6, Форен 6,5 - Хусеин 6, Аурснес 6 - Хестад 5,5 , Ејкрем 6 (од 70. Елингсен -), Кнудсон - (од 33. Боли 7, од 86. Мостром -) -Дзејмс 5,5.

Играч утакмице: Зоран Тошић (Партизан)