ЛјУБИША Тумбаковић је 11. селектор фудбалске репрезентације Србије и данас у подне ће да саопшти свој први списак играча. Ти кандидати ће имати задатак да јуришају на бодове 7. септембра у Београду против Португалије и 10. септембра на гостовању у Луксембургу у мечевима 4. и 5. кола квалификација за Првенство Европе 2020. године.


Први и конкретан корак, ван фудбалског терена, Тумбаковић је изгледа направио и то пре неколико дана у Енглеској и Немачкој. Успео је да наговори Луку Миливојевића и Матију Настасића да се врате у репрезентацију Србије. Нјих двојица су јавно саопштила, Настасић пре, а Миливојевић после Мундијала у Русији, да више неће да сарађују са бившим селектором Младеном Крстајићем.

Тумбаковић (66) је, дакле, већ забележио малу дипломатску победу, а како ће нам ићи на терену видећемо на поменуте две утакмице од које у великој мери зависи судбина "орлова" у квалификацијама за ЕП, иако ће они пут до шампионата моћи да потраже и у баражу Лиге нација.

Прочитајте још ТУМБАКОВИЋ ПОСЕТИО ДОНЕДАВНО ОТПИСАНОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА СРБИЈЕ ИЗ НЕМАЧКОГ ШАЛКЕА: И Настасић се враћа у јато

После ремија у првом колу са Португалијом (1:1 у Лисабону), па дебакла против Украјине (5:0 у Лјвову) и победе над Литванијом у Београду (4:1), Младен Крстајић је напустио клупу Србије. Стигао је Тумбаковић, који је засада изгледа успео да на списак стави све најбоље што Србија тренутно има да понуди навијачима који су после краха у Украјини већ почели да губе веру у национални тим. Нема сумње да ће подршка бити на нивоу већ против Португалије у Београду, поготово ако Тумбаковићев колега Фернандо Сантош одлучи да на стадион "Рајко Митић" доведе Кристијана Роналда.

Данас у подне сазнаћемо са којим снагама ће Тумбаковић на два важна септембарска испита.

ЧЕТВОРИЦА ОТПИСАНИХ
НА списку новог селектора готово извесно неће бити четворице фудбалера који су били део тима пре само годину дана. То су рекордер по броју наступа (105) на национални тим, капитен Зенита Бранислав Ивановић, голман Партизана Владимир Стојковић, дефанзивац Гвангджуа Душко Тошић и везиста Херте Марко Грујић.