Ндиаје: Надам се да ћемо изборити Европу

Бета

четвртак, 22. 08. 2019. у 15:52

Ндиаје: Надам се да ћемо изборити Европу

Фото: ФК Чукарички

Нови фудбалер Чукаричког Ибрахима Ндиаје рекао је данас да верује да ће с новим клубом изборити пласман у неко од европских такмичења, иако је конкуренција у Супер лиги јака и "брђани" имају млад тим

Нови фудбалер Чукаричког Ибрахима Ндиаје рекао је данас да верује да ће с новим клубом изборити пласман у неко од европских такмичења, иако је конкуренција у Супер лиги јака и "брђани" имају млад тим.

"Сматрам да Чукарички, иако има врло млад тим, може да понови резултат сличан прошлогодишњем, конкретно да се избори за нови пласман у Европу", рекао је Ндиаје за клупски сајт.

Он је данас и званично постао нови играч Чукаричког. Сенегалац је потписао трогодишњи уговор с клубом с Бановог брда, после шест сезона у Напретку.

"Чукарички је за мене озбиљан, организован клуб, увек са амбицијама да буде у врху табеле, међу четири првопласиране. То је прилика и мотив више за мене да се докажем у таквом клубу. Играо сам ове сезоне тај један меч, управо против Чукаричког, гледао сам и европске мечеве против Банантса и Молдеа. Екипа јесте прилично млада, али веома талентована. Такође, тренер форсира офанзивни стил игре, са високим пресингом, мени лично то баш одговара, мислим да ту највише могу да пружим", казао је Сенегалац.

Кад је причао о томе на којим позицијама у тиму може да игра, Ндиаје је поменуо и некадашњег саиграча у Напретку, садашњег спортског директора Чукаричког Ненада Миросављевића.

"Моја природна позиција је нападач, али током каријере играо сам и у везном реду, и лево и десно. Знате како, кад у клубу имате једног Ненада Миросављевића у шпицу, а такав је случај био у Напретку, тешко да можете пре њега у стартну поставу. Морате да чекате, или да играте на некој другој позицији у тиму. Е сад, шта ћу играти у Чукаричком, одлучиће тренер у договору са стручним штабом. Такође, и кад ћу дебитовати, да ли ће то бити против Рада у среду или касније", рекао је он.

Ндиаје је за клупски сајт казао и да је као дечак тренирао џудо, али и да пре доласка у Напредак ништа није знао о Србији.

"Џудо сам почео да тренирам са девет година, а фудбал нешто касније. Једно време сам се и паралелно бавио са оба ова спорта. Али, као и у Србији, и у Сенегалу се деца најпре на улици сусретну са фудбалском лоптом, то су били и моји први почеци, пре него што сам отишао у Академију фудбала Лингуер. Позвао ме је Амара Траоре, некадашњи селектор Сенегала, који је тада водио и поменуту школу фудбала. После три и по године, контактирали су ме људи из Напретка, у Крушевац сам дошао са 17 година на пробу", рекао је популарни Ибра.

"Кад сам долазио, нисам знао баш ништа о Србији, само сам чуо за име државе. Био сам врло млад, прво сам прошао 15-дневну пробу, а сећам се само да је био септембар месец и да ми је било баш хладно. Вратио сам се потом у Сенегал до пунолетства, у међувремену у јануару 2012. напунио 18 година и потписао за Напредак. Лепо су ме сви прихватили, у клубу су били и Реган, Фримпонг, тако да ми је било много лакше да се адаптирам, чак сам и живео са њима", додао је он.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације