Швајцарски “Блик” не престаје са прозивањем Црвене звезде људи око клуба, навијача, али и самих играча. Први на удару је био директор клуба Звездан Терзић, да би дан касније поручивали играчима Јанг Бојса да играју за Ђердана Шаћирија... Нису се Швајцарци либили ни да прозову Србе као народ, али и навијаче Звезде.

Међутим, ни ту није крај “пецкама” из Швајцарске, тачније “Блика”. Последњи у низу је коментар тамошњег угледног новинара Адама Кунца.

- Само 2:2 против Црвене звезде. Срби су играли и славили. У микс зони су једни другима честитали. То је као када славиш што ти је свиран пенал, лопта није још у мрежи. Још ниси ништа освојио и победио, али можеш да изгубиш све- кренуо је оштро Кунц а преноси "Телеграф".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Марин: ВАР је за фер-плеј, али...

Наставио је у истом ритму.

- Сада је Звезда та која може да изгуби све. Наравно, атмосфера на "Маракани" ће одузети дах и биће импресивна. Али када је атмосфера дала гол? Да ли децибели дају гол? Никад, колико ја знам.

На терену, играчи Јанг Бојса неће бити погођени било чим, неће бити бацања предмета и расистичких певања, терен је прописаних норми, трава је зелена, противник има 11 играча, ВАР неће приметити атмосферу у комбију.

У Јанг Бојсу знају да имају врхунског голмана Милана Борјана и светску класу плејмејкера Марка Марина. Али остатак? Одбрана? Па...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СКАНДАЛ У БЕРНУ: Навијачи Јанг Бојса погодили флашом чланицу ПР тима Звезде

Може да се сломи, ево и сећања из прошле сезоне. Стартна позиција против Динама из Загреба је била скоро иста. Само 1:1 на стадиону Швајцарска. Разочарење. А онда је Јанг Бојс отпутовао у Загреб и победио бољу екипу од Црвене звезде. Сећања не дају голове, али могу бити злата вредна- закључио је он.

Реванш је на програму следећег уторка, а Звезда има велику шансу за пролаз даље.