АЈАКС, полуфиналиста прошлогодишње Лиге шампиона, није успео да стекне предност у првом мечу плеј-офа за елитно такмичење УЕФА 2019/2020. На терену АПОЕЛ-а било је 0:0, и тај резултат није задовољио капитена Душана Тадића, који је поручио да екипа мора да пружи игру на много вишем нивоу у Амстердаму, наредне среде.

- Неопходно је да будемо знатно бољи у реваншу - истакао је Тадић, коме је ово друга сезона у дресу "копљаника". - Кипрани ће поново поставити компактну дефанзиву зону испред свог гола, и зато морамо наћи начин да је пробијемо.

Српски репрезентативац, који диригује игром четвороструког европског првака, поставио је "дијагнозу" и нагласио како би екипа требало да наступи на "Јохан Кројф арени".

- Сувише смо лако губили лопту. Поента је у томе да морамо да будемо стрпљиви када је код нас. Потребно је да са више смисла правимо акције, а када останемо без лопте, да одмах јурнемо у пресинг, како бисмо је што брже вратили. Хтео бих да кажем да је Онана добро бранио, а ми у пољу се још уигравамо, и уверен сам да ћемо бити бољи из меча у меч - закључио је Тадић.

Прошле сезоне, Ајакс је несрећно остао без пласмана у финале, пошто је у последњим секундама реванша са Тотенхемом примио гол, који га је елиминисао. У прелазном року из Амстердама су отишли Матијс де Лихт (Јувентус), Френки Де Јонг (Барселона), Каспер Долберг (Ница) и Ларс Шене (Ђенова).

КИПРАНИ ОПТИМИСТИ
АПОЕЛ, чији су чланови наши фудбалери Андрија Павловић, Вујадин Савић и Урош Матић, не предаје се пред реванш у Холандији.

- И даље верујемо да можемо да уђемо у Лигу шампиона. Добро смо одиграли први меч, али нисмо имали срећу да постигнемо гол - рекао је Николас Јоану, капитен кипарског тима.