Тихи и мирни град Берн "пробудила" је песма навијача Црвене звезде који су "окупирали" сам центар пред меч против Јанг Бојса у плеј-офу за Лигу шампиона.


Присталице црвено-белих, простигле из свих делова Швајцарске, Аустрије, Србије и широм Европе кренуле су с трга Бундесплац, где је било главно окупљање, ка стадиону Јанг бојса, а током пута су дошли у сукоб с локалним "проблематичним момцима".

Наиме, корето "делија" је током шетње до стадиона прошао поред установе за наркомане, одакле су кренула провокативна добацивања око Косова, после чега је дошло до сукоба две стране. Ипак, после неколико минута, полиција је реаговала, и уз вође навијача српског првака смирала ситуацију.

Информације с лица места су и да је неко од припадника полиције испалио неколико метака упозорења у ваздух, а група Звездиних навијача, којих има око 3500 наставила је пут ка стадиону.

Процена је да ће црвено-бели вечерас имати иза себе између пет и шест хиљада навијача, од којих је неколицина до улазница дошла преко чланова Јанг Бојса. Подсетимо, они су могли да купе по шест улазница, а поједини од њих су половину тих карата продавали фановима Звезде.

"Карте? Шта ће нам (смех)... Ући ћемо исто као на ранијим гостовањима. Желимо да се понови Салцбург", поручује 25-годишњи младић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ШВАЈЦАРСКИ "БЛИК": Срби су се показали као лоши губитници, Јанг Бојс против Звезде игра и за част Шаћирија (ФОТО)

За разлику од њих група навијача из Берна је набавила карте преко пријатеља са швајцарским пасошима, пошто домаћин жели да умањи број гостију.

"Имамо карте, велики смо срећници", у глас говоре њих тројица, подсећајући да сада карта кошта 300 франака на црном тржишту.

За сектор на стадиону са навијачима Црвене звезде превиђено је 3.000 места, али је већ сада јасно да ће тај број бити знатно виши.