Водећи швајцарски штампани медији дуел Јанг Бојса и Црвене звезде у Берну најављују као питање части за швајцарски фудбал и тамошњег репрезентативца рођеног на Космету Џердана Шаћирија.


Лист "Блик" дао је велики простор вечерашњој утакмици на стадиону "Швајцарска" са насловом "Питање части", али и за играча из Гњилана који је непримереним радовањем гола за Швајцарску против Србије на Мундијалу у Русији "подигао прашину".

"Јанг Бојс брани швајцарски фудбал, који се овог лета "испрљао". Зато против Звезде морају да се отворе врата Лиге шампиона. Ради се и о части Шаћирија и свега што се догађало на Мундијалу када су се Срби показали као лоши губитници", пише у тексту.

Даље се наводи да је било притисака из Звезде како би Шаћири пропустио гостовање у Београду са Ливерпулом.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: "Блик" ударио по Терзићу

"Умањена вредност тријумфа Швајцарске над Србијом резултирала је да менаџер Ливерпула Јирген Клоп падне под политички притисак и не поведе га у Србију. Звезда је сензационално славила, а сада Јанг Бојс има прилику да игра и за Шаћирија".

Занимљиву илустрацију на насловници доноси лист "Бернер Зеитунг" са фудбалерима Јанг Бојса како покушавају да дохвате високо подигнуту црвену звезду, симболизовану као амблем Лиге шампиона.

"Пут до звезда", наслов је тог листа у коме се подсећа да је ривал Јанг Бојс другу годину у низу тим са Балкана за место у ЛШ, након што је прошле године избацио загревачки Динамо.

"Ле јоурнал" истиче да су Срби велика препрека шампиону Швајцарске, а "Биел Таглбат" да Јанг Бојсу прети "деја ву" из 2004. године када је Црвена звезда била боља у квалификацијама за ЛШ са укупних 5:2.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Звездина битка за 15,25 милиона евра

Прва утакмица плеј-офа за ЛШ Јанг Бојс - Црвена звезда почиње вечерас у 21 сат у Берну.