ФРАНК Рибери је 7. априла напунио 36 година, али се и поред те чињенице овог лета клубови отимају за његов потпис. По свему судећи, трка је завршена, будући да се француски ветеран, који је по "Трансфермаркту" највреднији међу играчима рођеним 1983. и пре, налази пред потписом за Фиорентину.

Вредност Риберија је на том сајту процењена на четири милиона евра, а управо толика би требало да му буде годишња плата међу љубичастима. Ако све буде по договору, у клубу из Фиренце провешће следеће две године. Претходно су хтели да га ангажују богати арапски тимови, као и ПСВ.

Овог лета звезда прелазног рока је био и Дани Алвеш, који је месец дана млађи од Риберија. Од многобројних понуда, офанзивни десни бек, који је процењен на 2,5 милиона евра, изабрао је екипу из домовине, Сао Пауло. Добио је дрес са бројем "10", и већ на дебију је показао да ће бити мега појачање, пошто је прекјуче постигао победоносни погодак против Сеаре - 1:0.

Алвеш је на листи "Трансфермаркта" на деоби четвртог места са Италијаном из Сампдорије Фабиом Кваљарелом (31. јануар 1983). Испред њих, осим "шампиона" Риберија, на другом и трећем месту се налазе 37-годишњи Златан Ибрахимовић из Галаксија (процењен на 3,5 милиона) и Бен Фостер, голман Вотфорда (3).

СТОЈКОВИЋ НАЈВРЕДНИЈИ У СРБИЈИ
ОД српских фудбалера са 36 и више година, највећу вредност према "Трансфермаркту" има голман Партизана Владимир Стојковић - 700.000 евра. Другу позицију деле Саша Стојановић, офанзивац нишког Радничког, и Милош Михајлов, штопер Вождовца - по 200.000.

ТОП 5
1. Франк Рибери 4
2. Златан Ибрахимовић 3,5
3. Бен Фостер 3
4-5. Дани Алвеш 2,5
4-5. Фабио Кваљарела 2,5
* Вредност по "Трансфермаркту" у милионима евра за фудбалере са 36+ година.