Николић стигао на “Карађорђе”

Бета

понедељак, 19. 08. 2019. у 21:23

Николић стигао на “Карађорђе”

Никола Лазетић и Немања Николић фото: ФК Војводина

Желим да захвалим Партизану на томе што ми није правио проблем да пређем у Војводину, обзиром на традиционално велико ривалство између два тима у српском фудбалу – каже нови нападач “лала”
Фудбалски клуб Војводина у понедељак је званично представио Немању Николића, нападача који је у новосадски клуб дошао на једногодишњу позајмицу из Партизана.

- Драго ми је због тога што су клубови успели да се договоре и што ћу у наставку сезоне носити дрес Војводине. Такође, овим путем желим да захвалим Партизану на томе што ми није правио проблем да пређем у Војводину, обзиром на традиционално велико ривалство између два тима у српском фудбалу - рекао је Николић.

Немања Николић (26) је сениорску каријеру је почео у екипи Грбља из Црне Горе. Након тога, наступао је за Ростов, Актобе, Спартак и Партизан, за који је током прошле сезоне одиграо 36 утакмица, постигао осам голова и уписао 10 асистенција.

- Имам своје личне амбиције и циљеве, али их овога пута не бих износио, јер не бих да то неко погрешно протумачи. Могу да обећам само то да ћу дати свој максимум да оправдам поверење људи који су ме довели у велики клуб као што је Војводина, којој желим да помогнем да оствари планове које је зацртала - рекао је Николић.

- Услед неких чудних околности у Партизану, у последња три месеца нисам одиграо неку значајну утакмицу, па тренутно нисам 100 одсто спреман, али даћу све од себе и радити максимално како бих што пре могао равноправно да конкуришем за састав.

Доласком Николића Војводина је ојачала напад, у којем, услед повреде Немање Човића, Ненад Лалатовић тренутно може да рачуна само на Бојана Матића.

- Воша игра сјајно ове сезоне, па тако и Матић, и наравно, свим својим новим саиграчима желим да само тако наставе. Нисам дошао да бих било кога угрозио, већ само да бих помогао екипи, која већ има одличну хемију и зато ми је драго што имам прилику да постанем њен део. Здрава конкуренција је увек добродошла и ту смо да помажемо једни другима, јер на крају крајева, тим је тај који побеђује, а не појединац - рекао је Николић.

Спортски директор Никола Лазетић навео је да Војводина има право откупа играча до краја јануарског прелазног рока.

- Тако да смо ми клуб који се пита када је у питању наставак његове каријере. Исто тако, Николић ће имати право да наступа за нас на свим такмичарским утакмицама, укључујући и оне против Партизана, те не постоји никаква клаузула у уговору која спречава тако нешто - појаснио је Лазетић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације