Фудбалери Партизана играће плеј-оф за пласман у Лигу Европе. После двомеча елиминисана је турска Малатија укупним резултатом 3:2, а први утисак црно-белих после проласка у наредну рунду квалификација јесте да је циљ остварен.

- Имали смо циљ да прођемо даље, то је најбитније. Малатија је озбиљна екипа, ради се о старијој екипи, у припремном су периоду, која ће тек да надође. Имали смо среће што смо их затекли у овом стању. Знали смо да нас један гол води даље, али кад примите рани гол онда је теже. Били су опасни, али на крају, заслужили смо да прођемо даље. Kад губите 1:0 свесни сте да све може да падне у воду. Нисмо имали посед, нисмо играли своју игру, али успели смо да се одбранимо. Kад имате добар резултат сигурно да гледате да се утакмица што пре заврши. Не верујем да је иком било на памети да одуговлачи, било је дуела и удараца.

Бојан Остојић истиче да је пролаз даље најбитнији.

- Ја сам после меча у Београду рекао да то није права слика Малатије. Видело се да се ради о квалитетној екипи, са сјајним појединцима. Дисциплиновани сy, уиграни. Примили смо рано гол, али успели смо да се изборимо до краја. Имали смо наше шансе, морамо да се окренемо следећој утакмици. Све је у игри дозвољено, имам право да лежим (смех).

Немања Милетић тврди да су његови саиграчи и он знали да ће бити тешко у реваншу.

- Несрећно смо примили гол. Нисмо смели да уђемо бојажљиво у меч. Само ми можемо да примимо гол у 5. минуту и да издржимо до краја. Заслужено смо прошли даље. Мислио сам да морамо да дамо гол, али смо успели и без тога да прођемо. Издржали смо мушки, имамо сада времена да се спремимо за наредне ривале. Знали смо да резултат из прве утакмице тера њих да играју офанзивно. Сами себи смо дали гол, али дешава се. Али до краја смо издржали.

- Доста другачија утакмица него у Београду, можда нисмо ушли како би требало, то нас је мало пореметило. Наставили смо добро да играмо и што је најбитније прошли смо даље. Није лако вратити се, ту је цео тим сви смо заједно, ту је Остоја поред мене. У сваки дуел сам улазио са 100 посто могућности, са пуно снаге. Нама је почела лига, имамо доста утакмица у ногама, њима још није почела лига и ту смо били у предности - истакао је Страхиња Павловић.