ВОЉА и карактер су изгурали Партизан преко Малатије до последњег степеника на путу ка Лиги Европе. То је основни утисак шефа стручног штаба црно-белих Саве Милошевића после велике борбе и елиминације турског тима.

- Нисмо најбоље одиграли прво полувреме. Све је указивало на почетку да се неће добро завршити. Вољни моменат и карактер тима је пресудио и успели смо да одржимо утакмицу у животу. Они су касније пали и када год да смо постигли гол све би било завршено. Ако саберемо обе утакмице мислим да смо ми заслужено прошли у плеј-оф Лиге Европе.

Турски новинар је констатовао да је Јалчин изненадио колегу са супарничке клупе.

- Није нас Малатија изненадила, не могу да се сложим. Примили смо гол из кикса, знали смо да нису физички спремни да нападају целу утакмицу. Одигравала се утакмица
у оквирима које смо очекивали. Рекао сам и пре утакмице да је то екипа која у сваком тренутку може да да гол и то што су га постигли се апсолутно могло очекивати.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ПРЕЖИВЕО МАЛАТИЈУ: Црно-бели у реваншу у Турској ходали по ивици жилета и прошли у плеј-оф Лиге Европе

Милошевић није желео да коментарише суђење, а затим је прекинуо даље провокације турских новинара.

- Амбијент је био феноменалан на одличном стадиону, успели смо да прођемо и сада испада да би требало да се правдам. Не желим да коментаришем тврдње да су се моји играчи излежавали и крали време у финишу. Да је Малатија прошла први бих честитао. Озбиљан су тим и пожелео бих им све најбоље у првенству.

Осврнуо се Милошевић на крају и на казну УЕФА због наводног расизма у првој утакмици.

-Није било расизма, ми имамо три расе у екипи тренутно. Потпуно је беспредметно причати о томе. Тешко то људи у Турској и Европи да разумеју, немамо проблема са расизмом у Србији - завршио је Милошевић.

Тренер Малатије сматра да је његов тим оштећен за недосуђени једанаестерац.

- Борили смо се 90 минута, али нисмо успели да остваримо циљ. Морам да кажем да смо
оштећени за пенал, али смо се и поред неправде издигли и учинили све да прођемо даље. Ово је наш максимум у овом тренутку, потребна су нам бар четири појачања која сам тражио и до сада нисам добио - истакао је Јалчин.