ЛУКА Миливојевић, 28-годишњи везиста и капитен Кристал паласа, враћа се у репрезентацију Србије после 15 месеци! Ово је одличан резултат разговора који су са Миливојевићем у Лондону обавили нови селектор Србије Љубиша Тумбаковић и спортски директор Владимир Матијашевић.


Посета главном граду Енглеске била је прилика да виде и заменика капитена "орлова" Немању Матића и првотимца Фулама Александра Митровића.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Миливојевић се враћа у репрезентацију Србије


Подсетимо, бивши селектор Србије Младен Крстајић је после утакмице другог кола Мундијала у Русији који је Србија несрећно изгубила од Швајцарске (1:2) 22. јуна прошле, преко свог помоћника Милана Обрадовића, оптужио Луку Миливојевића да је био "организатор пуча у националном тиму" и да је био најгласнији у критици рада стручног штаба. Већ на последњем мечу на СП са Бразилом (0:2) није био у постави и више се није појавио у Крстајићевој селекцији, на укупно 11 утакмица.


- Један од наших приоритета био је да разговарамо са свим играчима. Овај разговор у Лондону је био спонтан, ми ништа нисмо ни обећавали, нити смо од њих нешто тражили. И добро је било. Погледали смо најпре утакмицу Кристал палас - Евертон. Лука Миливојевић је, како бисмо ми тренери рекли, "газда" у екипи. Прилагодио је свој начин игре задацима које му тренер поставља. Разговарали смо после са Миливојевићем и Митровићем, а онда смо сутрадан гледали дуел Манчестер јунајтед - Челси и имали веома пријатан разговор са Немањом Матићем - пренео је селектор Тумбаковић утиске из Лондона.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТАДИЋ ПРОМАШИО ПЕНАЛ, ПА ПОГОДИО ДВА: Мораш бити јак у глави


Утисци су, очигледно, више него позитивни...


- Већ наредних дана планирамо да посетимо групу играча, који су у Немачкој, а то су Мијат Гаћиновић, Филип Костић и Матија Настасић. И надам се новом коректном разговору. До сада смо обавили разговоре са преко 30 играча, са некима смо се видели у Београду - додао је Тумбаковић.