Терен на стадиону фудбалског клуба Раднички из Ниша "жестоко је оштећен" током вежбања атлетичара, саопштио је данас тај суперлигаш и најавио кривично гоњење одговорних.

После 20 година стадион Чаир је овог лета добио модеран терен и травнату подлогу по светским стандардима, постављен је модеран систем за наводњавање и уложен је велики новац у модернизацију терена.

Фудбалски клуб Раднички, који је уложио 220.000 евра, навео је да су то "по свему судећи узалуд бачене паре", јер је због проблема града да реши питање где ће тренирати нишки атлетичари терен "жестоко оштећен" током вежбања чланова Атлетског клуба Раднички.

- Фудбалски клуб Раднички у потпуности подржава нишке атлетичаре и сматра ; да они заслужују своје место за тренинг, али не по цену оштећења фудбалског терена и система прскалица који су постављени и скупо плаћени. Велики труд и напор уложени су у очување стадиона и обезбеђивање адекватних услова за одржавање утакмица да бисмо мирно гледали како неко то уништава бацањем копља и кугли. Уосталом, ни фудбалери Радничког не тренирају на главном терену, како би се он сачувао за такмичарске мечеве - наводи се у саопштењу.

Стадион Чаир је у власништву града Ниша па је управа фудбалског клуба Раднички апеловала на градске челнике да пронађу решење које ће задовољити обе стране и учине све како би се заштитила досадашња улагања у терен.

- Због наношења велике материјалне штете фудбалски клуб Раднички ће кривично гонити одговорна лица, како се сличне ствари не би дешавале у будућности - навео је Раднички.