Фудбалери Црвене звезде обезбедили су јесен у Лиги Европе. Преостаје им борба за групну фазу Лиге шампиона, али тек након што прославе велики тријумф и подвиг направљен у Копенхагену.

Голман црвено-белих Милан Борјан истиче да је ово била невероватна ноћ за звездашку јавност.

- Боже здравља да уђемо у Лигу шампиона. Био сам миран, концентрисан, покушао сам пре пенала да видим на коју страну њихови играчи иду да шутирају. У једном моменту је све било на страни противника, али када имаш срце, све дође на своје место. Бог је велики. Искрено, најдражи ми је пролаз против Kраснодара, па Салцурга, и онда овај. Посвећујем победу породици, они су моја снага. Поносан сам. Цела екипа заслужује похвале. Борили смо се за ту љубав коју нам навијачи пружају.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: БОРЈАН ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Црвена звезда елиминисала Копенхаген после пенала

- Веровали смо сваки пут у Борјана или извођача. Требало је да се имају, извините на изразу, м**а за све ово. Победили смо пред њиховим навијачима који су звиждали и свашта викали. Свака част нашима, јер су били гласнији од њихових 25.000 – са много емоција почео је разговор са новинарима Милош Дегенек.

Звезда је обезбедила европску јесен и сада је Лига шампиона поново циљ.

- Нећемо сада да станемо, идемо у Лигу шампиона! Баш смо као екипа порасли овом победом, зближили се као породица, схватили шта значи пролаз и како је лепо кад се дигнеш кад је тешко.

- Рекао сам да ће бити најдраже оном ко се последњи смеје. Они су нас потцењивали, смејали нам се у лице у Београду, све смо им вратили. Што каже наш тренер, онај горе је велики и види све.

Имао је Дегенек још порука за Данце:

- Свака част њиховом тренеру, имао је озбљину каријеру, али мало се зезнуо кад је причао оно што јесте. Они су увек овде јели златним вишљушкама, не знају кроз шта смо ми прошли и какве животне приче имамо. Показали смо ко смо и шта смо.

Дегенек се осврнуо и на прошлогодишња искуства:

- Било је и у Трнави и Слацбургу повуци, потегни, решавала је једна грешка. Много смо срећни и идемо даље.