ПРИЉЕЖНИ жбир нионског департмана за скидање коже Партизану изгледа да се уплашио да ће остати без посла, односно подебеле коверте новца са адресом пошиљаоца: УЕФА, Нион, Швајцарска. Бедна шпијунчина домаћег порекла (само такве ангажују) послала је са утакмице Партизан - Малатија извештај послодавцима, у коме је штиклирао шта се све појавило и дешавало у Хумској, а налази се на списку ствари за које нема толеранције. Ту се нашао келтски крст, скандирање Мичелу Доналду, као бившем фудбалеру неомиљеног комшијског клуба у складу са бенигним навијачким надимком, "закрчени пролази", бацање ролни папира и паљење бакљи.

Утакмица је протекла, иначе, у савршеном реду. За нас и наше критеријуме. Али, не и за УЕФА. Њих не занима да ли је реално све било у фудбалском духу. Они су написали правила, и ако им денунцијант пријави да се дешавања не поклапају са оним како они замишљају да треба да изгледа атмосфера - ето казне. У преводу "има да буде(те) како смо ми замислили". Ако није по нашем папиру, онда ћемо да вас финансијски уништимо. То је њихов језик, правда, смисао.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДРАСТИЧНА КАЗНА УЕФА: Партизан наредне две утакмице у Европи игра пред празним трибинама

Они брину о дискриминацији, расизму, национализму, секзизму, хомофобији... Зову се ФАРЕ. Шпијунирају за УЕФА. Какав посао, какво занимање! Заштитници европских вредности. Кућепазитељи стандарда који би требало да заштите цивилизацију од нецивилизованих. А то смо, изгледа ми. Нешто се не сећамо да су били тако приљежни док су у Хрватској исписивали кукасте крстове, што по теренима, што телима, свуда, у свакој прилици. И што им је "За дом, спремни" које урлају само домаћа верзија Хитлеровог "Зиг хајл".

Расизам у Србију никада није успео да се усели, али ће зато УЕФА и ФАРЕ фудбал да иселе из Србије.