ПОВИЈАЛА се одбрана Партизана у Крушевцу током првог полувремена када је два пута капитулирала и сигурно је било доста оних који су изразили жал што последњом линијом није могао да командује искусни 35-годишњи Бојан Остојић. Оно што свакако представља велико охрабрење пред сутрашњи реванш са Малатијом је чињеница да ће Остојић сасвим извесно максимално спреман дочекати 90 минута борбе за пролаз у плеј-оф Лиге Европе.


- Што се мене тиче, радим терапије и даће бог да све буде како желимо. У Турску идемо изузетно опрезни. После победе у Београду од 3:1 створила се велика еуфорија, али и лажна слика да је Малатија тим који се без проблема може савладати 5:0 - позива на опрез Остојић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Умро бивши потпредседник ФК Партизан Мирко Вучуревић


БИЋЕ +40! ЈЕДВА су чекали у Партизану да се склоне са тропских врућина које владају у Београду, али када слете у Малатију данас нешто пре поднева неће имати нимало разлога за задовољство када су у питању временске (не)прилике. Прогноза каже да ће данас жива на крајњем истоку Турске стићи до 40.подељка, а сутра када је на програму утакмица (19 часова) максимална температура ће бити 38 степени.

На утисак да су се у Београду сусрела два неравноправна ривала навела је чињеница да је Партизан поред три постигнута гола пропустио бар још толико идеалних пролика.


- Заиста смо фантастично одиграли, али и имали среће што смо их шокирали раним голом. Видели сте да су чврсти, брзи и да са њима неће бити лако на њиховом стадиону пред домаћом публиком. Имали су и они довољно времена као и ми да све анализирају и виде где су и грешили и шта су им предности и мане у односу на наш тим, колико год им било отежавајуће како кажу што им првенство почиње за који дан, толико су сад имали и више времена да се одморе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДРАСТИЧНА КАЗНА УЕФА: Партизан наредне две утакмице у Европи игра пред празним трибинама


Реми из Крушевца је по Остојићевим речима најбољи пример да се свако опуштање експресно кажњава.


- Видели смо у недељу да све може да се окрене и стога нема места еуфорији већ стрпљиво, полако, концентрисано и са пуним гасом тамо где је потребно. Архивираћемо утакмицу у Београду као да почињемо од нуле - закључио је искусни штопер.


Ни најбољи појединац црно-белих у досадашњем току сезоне Сејдуба Сума не жели да "оверава" пролаз пре него што се то догоди на терену.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вулетић: Не желе нас у Европи


- Са моје тачке гледишта утакмица неће бити много другачија осим неких малих детаља. Све је у менталититету и жељи колико желимо да победимо ову утакмицу и верујем да идемо максимално сконцентрисани и са много мотивације. Сви знамо да идемо у неку врсту "рата" и требало би да свако припреми себе за тако нешто. Једини начин је да о томе размишљамо и верујем да момци имају веру да то ураде.


СА РАДОМ У 19 ЧАСОВА

ЗАЈЕДНИЦА Суперлиге је у договору са ТВ Ареном одредила да Партизан меч петог кола против Рада у Хумској одигра у недељу у 17 часова. Узимајући у обзир нестварне врућине које су актуелне ових дана у Београду и широм Србије надлежни су разумели жељу два клуба да утакмица почне касније па је тако старт меча померен за 19 часова.