ИСПУНИО је један од животних циљева које је сам зацртао. Емил Роцков (24), голман Војводине, минулог викенда у победи нашег најстаријег суперлигаша над Радом (5:0), одиграо је 100. утакмицу у дресу клуба у ком је поникао.

- Драго ми је да сам ушао у клупску историју за значајним бројем одиграних мечева. Јер, жеља ми је била да оставим траг у Војводини, да вратим све оно што је клуб у мене уложио. Лепу бројку од 100 дуела доживљавам као камен темељац, добру основу за одраз на још више и боље - каже Роцков.

Он је, свакако, уз саиграче, обележио фуриозан старт тима са "Карађорђа" ове сезоне. Новосађани су забележили три тријумфа заредом, постигли 10, а примили само један погодак.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Бивши фудбалер Партизана нови тренер косовског Фероникла

ГОЛОВЕ НЕ СЛАВИМ ДА ли се Емил Роцков, као голман, више радује погоцима од саиграча у нападу? - Наравно да се радујем, али не славим голове. У тим тренуцима "намештам" екипу и остајем сконцентрисан. Тако резонујем, јер често је правило да после примљеног гола ривал крене свом снагом. Радујем се на крају утакмице, али и тада се већ све усмерава на следећи меч. Искрено, требало би да научим више да уживам, тим пре што волим да побеђујем - каже Роцков.

- То је Војводина и тако би требало да буде да ка томе тежимо. Да верујемо у победе и да ту веру спроводимо у дело. Лепо је почети успешно, а сви смо сагласни да морамо и да наставимо по том моделу. Поставили смо летвицу на старту, идемо ка томе да је одржимо. Јер, континуитет је одраз квалитета.

Као основу за успех, новосадски голман ставља у први план ставља сјајну атмосферу у клубу али и три, како каже, неизоставне ставке.

- Агресија, дисциплина и глад. Нема ту много филозофије. То су три фундаменталне ствари и најбитније је да се тога држимо.

Чињеницу да се новосадски љубитељи фудбала полако враћају на трибине "Карађорђа" доживљава као добар знак за још пуније трибине.

- Лепо је играти пред пуним трибинама и жеља је да се у целом граду пробуди свест и љубав према клубу. Лично, како сам сазревао, све више сам схватао суштину Војводине, па и од професора у гимназији који нам је предочавао историјске чињенице. Љубав према клубу нису ми наметнули родитељи, већ околина у којој сам одрастао и приврженост према мом граду - закључио је Роцков.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Кркић напустио Стоук, Монтреал следећа станица