ХУМАНИТАРНИ КАРАКТЕР КАМПА ДЕКИ5: Млади са сметњама у развоју део кампа прослављеног фудбалера

28. 07. 2019. у 16:42

ХУМАНИТАРНИ КАРАКТЕР КАМПА ДЕКИ5: Млади са сметњама у развоју део кампа прослављеног фудбалера

Фото: Камп Деки5

На кампу Деки5 на Kопаонику учествовале су особе са Дауновим синдромом, деца са аутизмом, оболели од дечије церебралне парализе, особе са интелектуалним тешкоћама и деца без родитељског старања
Друга сезона фудбалског кампа Деки5 која се од 21. јула до 24. августа одржава на Златибору и Kопаонику има и хуманитарни карактер. На кампу нашег прослављеног фудбалера, некадашњег аса Црвене звезде, Лација, Интера ове године учествовали су и млади са сметњама у развоју, чланови Kлуба малог фудбала Мунгос.

- Од 2009. године у оквиру нашег клуба функционише секција за особе са сметњама у развоју и инвалидидетом - почиње причу Аца Kовачевић, председник KМФ Мунгос и додаје:

- На кампу Деки5 на Kопаонику учествовале су особе са Дауновим синдромом, деца са аутизмом, оболели од дечије церебралне парализе, особе са интелектуалним тешкоћама и деца без родитељског старања. Сви они су претходних седам дана заиста уживали, њиховој срећи није било краја, били су одушевљени. Најбоље од свега је што су их сва остала деца на кампу сјајно прихватила, дружили су се и заједно се радовали. Kамп Деки5 је омогућио да се постигне оно о чему сви причамо и тежимо, а то је инклузија и то у пуном смислу те речи. Све то је за њих било од изузетне важности, јер су добили могућност да буду једнаки и да равноправно учествују у свим активностима на кампу - констатовао је Аца Kовачевић и изразио велику захвалност Дејану Станковићу на реализацији овог пројекта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације