ЧУКАРИЧКИ испред себе има двомеч са норвешким Молдеом, а испред себе у 3. колу квалификација за Лигу Европе грчки Арис или кипарски АЕЛ из Лимасола. С обзиром на млад, а полетан тим, али и снажних Норвежана, на Бановом брду су жреб у Ниону дочекали прилично обазриво.


- Размишљамо само о Молдеу, о првом мечу у четвртак и заиста нисмо много пажње обраћали на сам жреб. Знам добро и Арис и АЕЛ. Озбиљни су то клубови, добри тимови, имају квалитет али исто тако против њих може да се игра. Молде игра снажан фудбал, Грци и Кипрани су потпуно другачији. Сигурно да нам по стилу више одговарају. Било би лепо да дођемо у прилику да играмо против неког од њих, али о том потом - каже, за "Новости", спортски директор Владимир Матијашевић.


Ако успеју да прелете са крајњег севера Старог континента на крајњи југ, млади и перспективни тим имао би реалну прилику да се нађе у предворју групне фазе Лиге Европе. Арис се као клуб консолидовао, после девет година се враћа у Европу са тимом од 17 странаца. Овог лета су се додатно појачали Сашом из Лудогореца, Сундгреном (АИК), Роузом (Лоријен), Еманом (Штурм), па је фаворит у односу на АЕЛ. Кипрани су такође легија странаца коју са клупе предводи Душан Керкез, а међу неколико бивших играча бивше СФРЈ је и некадашњи везиста Вождовца Марко Адамовић. Прошле године су испали у