ПАРТИЗАН ГОСТ ИНЂИЈЕ: Зна се шта желимо

Н.И.

недеља, 21. 07. 2019. у 09:18

ПАРТИЗАН ГОСТ ИНЂИЈЕ: Зна се шта желимо

Саво Милошевић током припрема Партизана Фото ФК Партизан

Играчи Партизана данас у 18 часова из Инђије крећу у нову фудбалску сезону

ПАРТИЗАН и Саво Милошевић су ставили печат на прошлу сезону освајањем Купа Србије на терену највећег ривала. То су ствари које се памте, али старт овогодишње сезоне, који за црно-беле почиње вечерашњом премијером у Инђији, уједно је и прича о томе шта су жеље и нови циљеви "парног ваљка".

Када лопта крене вечерас у 18 часова са центра терена крај железничке пруге у равници, видеће се шта је у припремама урадио домаћин, а шта тим Саве Милошевића.

- Кад смо почетком припрема калкулисали о периоду који нам је на распоплагању, то је било између четири и пет седмица. Неопходно је између пет и шест недеља да би се екипа спремила. Направили смо план да меч са Инђијом буде завршни део процеса припрема, и мислим да смо ту негде, на 90 одсто спремности. Није само физичка спрема у питању, већ улазак у такмичарски ритам. Зато је добро што ћемо одиграти мало више утакмица на почетку. Биће велико оптерћење, али тај број мечева ће нам омогућити да лакше ухватимо ритам - каже Милошевић.

КО БИ ОВО ОЧЕКИВАО? КАДА су црно-бели почели припреме 10. јуна, Саво Милошевић није очекивао да ће са оваквим тимом почети сезону. - Заиста нисам очекивао овакав тим. Али ако кренемо да причамо о тим стварима испашће да кукам, а то никад не радим - искрен је Милошевић.

Имали су црно-бели довољно времена за припреме. Стиче се утисак да прелазни рок још нису завршили онако како желе. Чекају се неки одласци, а можда се чека још неки долазак. Ипак, идеја у игри је више него очигледна.

- Једина ствар коју могу да обећам пред старт нове сезоне је да ће екипа на терену дати свој максимум. Људи који су пратили наше утакмице, а разумеју се у фудбал, могли су да виде контуре онога што желимо. Ако причам о томе испашће да се хвалим, што никад нисам, нити ћу, али је екипа у најбитнијим утакмицама показала оно што желимо. У најкраћем, да не звучим препотентно, пробаћемо да приближимо менталитет, вољни моменат ономе што се игра у Европи. Пре свега у смислу брзине, а затим и брзине доношења одлука, препознавања ситуације, трке, из тога долази агресија, затим ничије или друге лопте... У питању су сегменти на којима наш фудбал може да се поправи. Ту видим огроман напредак у нашој игри - додаје Милошевић.

Нико у Партизану "не лети" много пред данашњи меч у Инђији. Свесни су сви да ће са друге стране терена, у улози домаћина, да буде повратник у елитни ранг такмичења, који ће одмах желети да докаже зашто му је место у Суперлиги. Занимљиво је да су људи из стручног штаба Инђије пратили уживо неке мечеве црно-белих на припремама.

- Не знам колико је њихов скаутинг на припремама могао да буде релевантан, јер смо ми инсистирали на другим сегментима, а не на такмичарском фудбалу. Тим који ће се појавити на терену у Инђији ниједном се није појавио на припремама. Циљ је био да се екипа физички спреми и да играмо у складу са елементарним захтевима, постављеним у претходна три месеца, да видимо ко се од играча најбоље сналази у тим захтевима - закључио је Милошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Koloko ste se dogovorili

21.07.2019. 11:40

3-0 il 4-0 da budete prvi na tabeli od prvog kola a da vas ne zezne Radnički od 20 h?