УЕФА казнила Бугарску и Румунију због расизма

Бета

петак, 19. 07. 2019. у 18:32

УЕФА казнила Бугарску и Румунију због расизма
Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (УЕФА) казнила је данас Бугарску затварањем дела трибина за предстојеће утакмице против Енглеске и Чешке у квалификацијама за Европско првенство због расизма

Дисциплинска комисија Европске фудбалске уније (Уефа) казнила је данас Бугарску затварањем дела трибина за предстојеће утакмице против Енглеске и Чешке у квалификацијама за Европско првенство због расизма.

У саопштењу се наводи да је казна изречена јер су навијачи Бугарске на утакмицама против Чешке и Косова прошлог месеца узвикивали увредљиве пароле.

Бугарска ће 14. октобра дочекари Енглеску, а три дана касније Чешку.

Уефа је такође казнила и Румунију, чије ће наредни меч за играче играче до 21 године морати да игра под делом затвореним стадионом, због расистичког навијања на Европском првенству прошлог месеца.

Поред затварања стадиона, Уефа је поделила и додатне казне Бугарској и Румунији, као и Грчкој због непристојног понашања" навијача на утакмицама.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

KOJE SU TO RASE SIPTARI DA SE OSECAJU RASISTICKI UVREDJENI?

19.07.2019. 18:41

Pre bi moglo bit, da je neko uzvikivao: KOSOVO JE SRBIJA!

buki

19.07.2019. 18:47

Sve ce kazniti i zbog toga sto je neko prdnuo u trecem redu, samo su hrvatski fasisti zasticena vrsta, izuzeta od sankcija.