БУРНА НОЋ У СПЛИТУ: “Торцида” хтела да се обрачуна са играчима и управом, “били” у страху од избацивања из Европе

Novosti online

петак, 19. 07. 2019. у 09:32

БУРНА НОЋ У СПЛИТУ: “Торцида” хтела да се обрачуна са играчима и управом, “били” у страху од избацивања из Европе

Илустрација фото: АП

После шокантног пораза од Гзире на “Пољуду” (3:1) и елиминације у првом колу квалификација за ЛЕ незадовољни навијачи утрчали у терен. Сплићани стрепе од УЕФА
Бурна, тешка ноћ у Сплиту. Малтешка Гзира шокирала је Хајдук, славила на “Пољуду” 3:1 и елиминисала “биле” у првом колу квалификација за ЛЕ, иако је хрватски тим у реванш ушао с предношћу од 2:0 из првог меча и минималног вођства после првог полувремена утакмице пред око 20.000 “торцидаша”.

Хајдукови навијачи годинама уназад тешко се мире са инфериорном улогом њиховог клуба у односу на највећег ривала загребачки Динамо, а нови шамар толико је заболео присталице “билих”, да су одмах пошто је судија одсвирао крај меч са Гзиром улетели на терен у намери да се обрачунају с фудбалерима и управом клуба.

Тежи инциденти спречени су захваљујући брзој интервенцији полиције, а “Слободна далмација” у дану после болног пораза Хајдука страхује од казне из Ниона због упада навијача на терен.

С обзиром на то да Хајдук већ има историју кажњавања - сплитски лист наводи и да би једна од мера могло да буде избацивање из такмичења наредне сезоне.

- Таква одлука не би била изненађујућа после немилих сцена којима смо сведочили - наводи се у тексту “Слободне далмације”, док се констатује и да би вероватно прихватљивија казна у овом тренутку била новчана казна и затварање трибина за први наредни европски сусрет.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације