СИНИША Михајловић је почео лечење од леукемије на болоњској клиници за хематологију "Санта Орсола", а локални лист "Коријере ди Болоња" испратио је из својих извора како је протекао први дан у болници.

Тренера Болоње и некадашњег фудбалског аса су на клиници за хематологију у соби прво дочекали чланови најуже породице, али и најбољи пријатељ из Италије, Роберто Манчини, селектор "азура" са којим је Михајловић играо у Сампдорији и Лацију, а касније су сарађивали и у Интеру.

Међутим, број посетилаца ће се, када почну терапије, у наредним данима значајно смањити, само ће неколицина људи моћи да посети нашег аса. "Коријере ди Болоња" открива да ће Михајловић бити смештен у посебној соби, скоро стерилно чистој, јер у њу неће моћи да допре ни спољашњи ваздух.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МИХА ТРИ НЕДЕЉЕ У БОЛНИЦИ: Леукемија може да се победи

Лист открива да је Михајловић од првог дана одлучио да буде дисциплиновани пацијент и да жели да победи леукемију.

- Ви кажите, ја ћу све да урадим - поручио је кратко Михајловић.

Италијански новинари наводе да ће, према најбољем сценарију, Синиша Михајловић моћи да се врати својим редовним тренерским обавезама на клупи Болоње најраније за три месеца ако све буде у најбољем реду. Поштујући приватност свог тренера, и навијачи Болоње су одлучили да се не окупљају испред болнице "Санта Орсола", а клуб је одлучио да се повремено, званичним саопштењима, огласи о здравственом стању свог тренера.

Иначе, Михајловићева супруга Аријана и ћерка Викторија су послале по један емотикон у облику срца као одговор на поруку са званичног инстаграм-профила Црвене звезде која је гласила: "Синиша, победи!"

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НАВИЈАЧИ ЗВЕЗДЕ УЗ МИХУ И КУЗМИЋА: Посебне поруке за Синишу и Огњена (ВИДЕО)