Фудбалски клуб Вест Хем потписао је данас уговор са досадашњим играчем Ајнтрахта из Франкфурта Себастијаном Алеом, а трансфер је вредан 45 милиона фунти.

Како се наводи, 25-годишњи француски нападач постао је најскупљи играч у историји Вест Хема. Претходно, најскупљи играч клуба био је Фелипе Андерсон који је прошле године доведен за 36 милиона фунти.

Але је потписао петогодишњи уговор, уз могућност наставка сарадње на још 12 месеци.

Он је прошле сезоне у 41 утакмици за Ајнтрахт постигао 20 голова.

"Ово је за мене добра прилика. Много ми значи што сам најскупљи играч клуба. Осетио сам њихову жељу да ме доведу и срећан сам што сам потписао уговор. Ово је амбициозан и леп клуб, леп је град, а добри су и навијачи. Свестан сам да је ово велики трансфер и да се од мене много очекује, желим да људи буду поносни због овог трансфера. Даћу све од себе", рекао је Але.

Он је за две године у Ајнтрахту, у који је дошао из Утрехта, одиграо 77 утакмица и постигао 33 гола.

Але ће се прикључити екипи по њеном повратку са предсезонске турнеје по Кини.

Осим њега, клуб је овог лета довео Пабла Форналса, као и голмане Дејвида Мартина и Роберта, али су га напустили нападачи Марко Арнаутовић, Лукас Перес и Енди Керол.

Ајнтрахт је тако овог лета остао без двојице главних нападача пошто је Лука Јовић је потписао за Реал Мадрид, за 60 милиона евра.