Радно време за (не)дисциплину

С.И.

среда, 17. 07. 2019. у 08:15

Радно време за (не)дисциплину

Владан Милојевић Фото М. Вукадиновић

У Црвеној звезди коначно увели оно што је у већини европских клубова нормално. Играчи су обавезни да током дана проведу најмање пет-шест сати на стадиону

ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде по повратку са припрема добили су и радно време. Да, тренер Владан Милојевић пред играче је поставио нови систем функционисања по коме играчи морају у току дана да проведу пет-шест сати у клубу! И то није неко увођење војне дисциплине како су неки играчи по кулоарима прокоментарисали, али јесте нека врста казне иако је "радно време" сасвим нормална ствар која функционише у готово свим развијеним земљама.

Треба рећи да је Милојевић недавно у једном интервјуу рекао да је "незадовољан опуштањем играча, непотребном самозадовољству које је резултирало и лошијом игром и поразом у финалу купа од Партизана".

- Такво стање више нећу игнорисати. Нисам могао да верујем да се то дешава, али се догодило. Поједини играчи су почели да воде неспортски живот, гледали су се лични интересе, нестало је заједништво. Популарност коју су добили је изашла из граница дозвољеног, а ја инсистирам да играчи буду професионалци од главе до пете. Они морају да имају посебан режим живота, различит од својих вршњака - рекао је, између осталог, Милојевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тренер Звезде о прелазном року: Драго ми је због Вујадина, постоје реалне шансе да још неко оде

Кад је јутарњи тренинг у питању, онда играчи долазе три сата пре почетка, доручкују, припремају се за рад, а по његовом завршетку имају ручак, одмор па правац кући "после посла". За поподневни тренинг фудбалери долазе у 14.30, затим ручају, одмарају се, одраде тренинг и одлазе својим домовима после 21.00. До сада су фудбалери просечно проводили три до четири сата дневно на послу, уз два слободна дана, плату су зарађивали за 20-25 сати рада месечно. Кад поделите висину зараде са бројем радних сати, фудбалери Звезде су зарађивали много више него њихове колеге у средњим клубовима топ пет лига.

Владан Милојевић није урадио ништа револуционарно, фудбалери ће имати само мало дужи боравак на стадиону, а много кориснији по њих. Одмор после тренинга и посебно утакмица је најважнији, а играчи га се најмање придржавају. Зато је и уведен нови режим, тренер Милојевић је уочио недостатке, мањак дисцплине је одлучио да третира на овај начин. Видећемо да ли ће донети и жељене резултате.

ИВАНОВИЋ И РОНАЛДО

ДУГОГОДИШЊИ капитен Србије Бранислав Ивановић, док је био у Челсију, имао је шесточасовно радно време током недеље. Често кад смо заказивали разговоре говорио је "до 16.00 сам у клубу, имам радне обавезе, пазовите ме после тога".

И Кристијано Роналдо је у недавном интервјуу на питање како изгледа један његов радни дан одговорио: слично као и ваш ако радите седам-осам сати. Затим је Португалац објаснио колико је важно доћи на тренинг раније, имати праву припрему, затим одрадити масаже, опоравке, одморити се...Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

slavko

17.07.2019. 10:56

Njegovo ponasanje na utakmici protiv Suduve je sramota ne samo za njegov klub nego celu Srbiju.