НОВА сезона Линглонг тајер Суперлиге стартује следећег викенда, и упркос највећим улагањима у последњих 20 година у инфраструктуру, понајвише у 10 нових терена (3,6 милиона евра), временски услови нису дозволили да се сви радови заврше на време.


Због тога ће Младост из Лучана бити домаћин Раднику у Ужицу на стадиону Слободе у Ужицу, а Војводина ће дочекати Мачву на стадиону Бачке у Бачкој Паланци. Због последица поплава премештен је и фестивал у Гучи, тако да је и Младост прво морала да исуши подлогу па да сачека да се слегне како би могла да се намести нова трава. До 3. августа и меча са Пролетером терен и стадион у Лучанима ће бити сређени.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђуровски: Данас не бих прешао у Партизан


Због свеобухватности радова и јаких киша, стадион "Карађорђе" није готов на време, трава се поставља, али мора да прође десетак дана да би "легла" и да би на њој несметано могло да се игра. "Лале" ће стартовати на стадиону Бачке, а ако се нешто непредвиђено догоди са тереном, можда и Пролетер меч са Вождовцем у другом колу одигра ван Новог Сада.


Момци са Слане баре ће, уз новајлију ТСЦ, бити без свог крова над главом у овој сезони, али се ова два клуба умногоме разликују. Ако остане у елити и у сезони 2020/'21, Пролетер ће играти на "Карађорђу", јер се његов стадион не ради, а ТСЦ ће само ове сезоне бити домаћин на реновираном стадиону у Сенти, док ће од наредне отворити свој нови, модерни стадион у Бачкој Тополи.