ДВЕ године навијачи Партизана чекају повратак шампионске титуле у клупске просторије у Хумској и замишљају начин на који би могао да се заустави вечити ривал. Прва асоцијација на шампионску сезону 2016/2017. је свакако незаустављиви тандем Леонардо - Ђурђевић који је сезону завршио са преко 50 голова. После избалансиране сезоне 2017/2018. у претходној је "ваљак" ишао на погон само једног човека, Рикарда Гомеша, што је било премало да се остане конкурентан. Ове летње припреме црно-белих, засада стидљиво, најављују рађање новог тандема, реч је о потенцијалном афричком фактору стабилности црно-белих Сејдуби Суми и Умару Садику.


Омалени Гвинејац је од доласка у Партизан лета 2017. пројектован као природна замена за бунтовног, али максимално корисног Леонарда де Соузу. То тешко бреме Сума није знао да изнесе на прави начин, па је уместо лидера на терену углавном био предмет спрдње и синоним за изневерена очекивања. Претходних месец дана је како током слободног времена у хотелу, тако и на тренинзима и утакмицама показало да би клуб из Хумске могао коначно да дочека неког другачијег Суму. Суму који у слободно време неће ставити слушалице, гледати у плафон и игнорисати све око себе, већ ће имати шта да каже и са ким да поразговара.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЦРНО-БЕЛИ ОДЛИЧНИ ПРОТИВ БОРДОА: Садиков првенац, Смиљанић оверио победу


САВО ХВАЛИ САДИКА НИЈЕ шеф струке црно-белих Саво Милошевић после утакмице са Бордоом крио задовољство како због позитивног резултата тако и због чињенице да високи нападач расте из утакмице у утакмицу.
- Рекао сам и раније да од Садика много очекујемо, требало би бити стрпљив јер тек улази у ритам. Доћи ће то све на своје. Тражили смо шпица који ће нам дати дубину пошто имамо добар везни ред и сада можемо да се вратимо неколико метара назад на средини и да добијемо на дубини - сматра Милошевић.

Партизан би што је још важније могао да добије Суму који сваком тренингу приступа са жељом да из њега извуче максимум, а на утакмицама се не скрива по ћошковима терена и навија да лопта не дође до њега већ се константно, нуди, отвара, тражи решења у офанзивним акцијама.


- Имао сам породичне проблеме, то су биле неке приватне ствари са којима сам се борио. Зато је све било потпуно другачије. Сада сам се тиме изборио и спреман сам да пружим максимум за Партизан. Уз то имамо и сјајну атмосферу, много је више дружења, смеха и шале у екипи и то је нешто што дефинитивно мора позитивно да се одрази на целу екипу - сматра Сума.


Када је пре две године представљен у Партизану као најскупље клупско појачање свих времена сва светла позорнице су била уперена управо у њега.


- Нисам имао посебан притисак, није ми то сметало. Волим када је тако, када се много очекује јер и сам увек желим само најбоље и највише. Морам да разјасним нешто што је последњих дана погрешно протумачено и схваћено а то је да су ме саиграчи бушили што није тачно. Највећи проблем су поновићу представљале неке приватне потешкоће које сам успео да решим. Потребно је ове сезоне да сви будемо на високом нивоу и верујем да ће тако и бити.


Други део афричког фактора стабилности у Партизану требало би да представља позајмљени фудбалер Роме Умар Садик. Нигеријац који појавом на терену подсећа на некадашњег великог аса ове земље Нкванква Кануа је против Бордоа својим првим голом у црно-белом дресу донео предност. Ипак, већи утисак од лопте у мрежи је оставила његова борбеност и сналажљивост пред противничким голом.


- Не бих посебан значај придавао овом голу. Увек је лепо када затресеш противничку мрежу, међутим, радост ћу оставити за званичне утакмице.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПАРТИЗАН ДОБИО ОДЛУКУ О ТИТУЛИ ИЗ 1946, ВУЛЕТИЋ ЉУТ КАО РИС: Газе нас, али им неће успети


Мрежа Кастила се затресла после Сумине асистенције ка Садику.


- Добро се слажемо засада, пред нама је тек период упознавања, као што је случај и са осталим саиграчима. Мени је најважније да сам срећан у новој средини, сви су ме одлично прихватили и то је важан предуслов за добре игре екипе и мој добар учинак на терену - јасан је Садик.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђуровски: Данас не бих прешао у Партизан


Пре две године Ђу-Ле је чинио чуда по суперлигашким теренима, да ли је време за комбинацију Са-Су?