ЖАНДЕР Рибеиро Сантана задужио је данас дрес Црвене звезде са бројем 18 и на званичној промоцији деловао прилично самоуверено. Искусни, 30-годишњи Бразилац стигао је у Љутице Богдана из Аполона за 200.000 евра, с надом да ће проћи далеко боље од својих претходних 19 земљака који, са изузецима Кадуа, можда и Евандра, нису остављали посебан утисак у Звезди.


- Не осећам притисак због очекивања јавности или претходног учинка мојих сународника. Свако је играч за себе. Дошао сам да освојим титулу и спреман сам да преузмем одговорност. Привилегија је носити дрес Звезде, свестан сам величине клуба - рекао је Жандер, који ће бити пријављен за друго коло европских квалификација.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ЗАБОРАВИЛИ КАКО СЕ ДАЈУ ГОЛОВИ: Звезда у Литванији потврдила да није решила проблеме са реализацијом


Највише је о Звезди научио од Саше Марковића, некадашњег играча Партизана, са којим је играо у Аполону.


- Сале је сјајан играч, блиски смо пријатељи и пре доласка у Београд консултовао сам се са њим. Рекао ми је да је Звезда одличан избор и тек онда сам схватио величину клуба у који долазим. Дуго познајем и Томанеа, играли смо заједно у Португалији. Ради се о одличном нападачу и сигуран сам да ће дати допринос на путу до нових успеха. Имамо добар тим, очекујем да остваримо успех. Спреман сам и једва чекам да дебитујем - истакао је Жандер, који ће сигурно на терен у суботу против Звездаре, у пријатељском мечу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ФЛЕШ ИЗ ЗВЕЗДЕ: Ебисилио гледа ка Истоку


Црвена звезда је пустила улазнице за реванш меч првог кола квалификација против Судуве који се игра 9. јула од 20.45. "Север" и "југ" могу се купити по цени од 500, "исток" и "запад" по 1.000, "ВИП запад" 2.000, "ВИП 1" и "ВИП 2" по 3.000, а "ВИП галерија" 4.000 динара.