ОД СПЕЦИЈАЛНОГ ИЗВЕШТАЧА "НОВОСТИ": СЛОВЕНИЈА


СЈАЈНА партија Партизана против француског прволигаша Бордоа у аустријском Фелкмаркту је несумњиво екипи напумпала значајну ињекцију самопоуздања, а ништа мање важне нису ни одличне партије повратника Суме и новајлије Умара Садика. На крају остаје записана лепа и вредна победа без обзира што се ради о припремном периоду- 2:1 (1:0).


Ушао је Партизан много боље у утакмицу од Француза, који од агресивности Милошевићевих пулена на сваком делу терена у првих 20 минута никако нису успевали да повежу три паса, нити да виде казнени простор црно-белих.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ђуровски: Данас не бих прешао у Партизан


Од средине полувремена је уследио период нешто равноправније игре, без конкретних дешавања пред оба гола, а ту тишину је прекинуо тандем Партизанових тамнопутих офанзиваца у 41.минуту. Сума је послао сјајну дубинску лопту иза ледја одбране Бордоа, Садик је био бржи од Кастила, ћушнуо лопту поред њега и затресао небрањену мрежу за првенац у дресу београдског клуба.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДУГ НЕ ПРЕЛАЗИ 21 МИЛИОН: Потпредседник Партизана говорио о бројним актуелним темама у клубу и српском фудбалу


Већи део другог полувремена је одигран у слабом ритму, али су се из бледог надмудривања на средини терена изродила још два гола. Најпре је Смиљанић после гужве пред голом Бордоа сместио лопту у мрежу у 77, да би Бријанд у 82.минуту постигао почасни гол за Французе.


СТРЕЛЦИ: Садик у 41, Смиљанић у 77. за Партизан, Бријанд у 82.минуту за Бордо. Стадион у Фелкмаркту. Гледалаца: 200. Судија: Кристијан-Петру Киочирка (Румунија).

ПАРТИЗАН: Стојковић, Н. Р. Милетић, С.Павловић, Остојић, Урошевић, Шћекић, Здјелар, Сума, Тошић, Ивановић, Садик. Играли су још: Н.Стевановић, Брежанчић, Лутовац, Л.Павловић, Смиљанић, Ф. Стевановић и Ожеговић.

БОРДО: Костил, Кватенг, Пабло, Бајс, Пундје, Лотин, Со, Дијара, Баква, Мансини, Де Превил. Играли су још: Посин, Ројар, Беланова, Мексер, Бенито, Отавио, Бенру, Траоре, Адли, Бријан, Кардосо.