Блатер покренуо поступак против ФИФА због моралне штете и сатова

Бета

четвртак, 04. 07. 2019. у 16:47

Блатер покренуо поступак против ФИФА због моралне штете и сатова

Сеп Блатер фото: АП

Већ су прошле четири године и ништа се није догодило, случај треба решити, пошто тај случај не постоји - рекао је Швајцарац
Бивши председник Међународне фудбалске федерације (Фифа) Сеп Блатер почео је судски поступак против светске куће фудбала због "моралне штете", али и јер жели да му врате 60 сатова узетих током истраге о корупцији у фудбалу.

Блатер је 17 година на челу Фифе завршио 2015. године у јеку корупционашког скандала и суспендован је на шест година. Утврђено је да је одобрио два милиона швајцарских франака "нелојалне исплате" бившем председнику Уефа Мишелу Платинију. Обојица су негирали неправилности.


Блатер је за Би-Би-Си (ББЦ) рекао и да жели да разговара са француским истражитељима око додељивања домаћинства Светског првенства 2022. године Катару. Истрага о томе траје две године, а прошлог месеца Платини је у Паризу приведен и испитан.

- Спреман сам да помогнем да се разјасне све те ситуације. Чуо сам да би желели да разговарају са мном - рекао је 83-годишњи Блатер.

У склопу сличних истрага о дешавањима у Фифи, Блатер је разговарао са немачким и швајцарским властима.

Кривични поступак против њега покренут је 2015. године у Швајцарској, он је остао осумњичени, али још није поднета оптужница. Блатер је рекао да је време да се случај заврши.

- Већ су прошле четири године и ништа се није догодило, случај треба решити, пошто тај случај не постоји. Не може бити оптужбе, иначе би се то одавно догодило, али нисам сигуран да ће то догодити сада. Желим да браним своја права, бранићи се док сам жив. Нисам изгубио борбени дух.

Рекао је да је почео судски поступак против Фифе, пошто тврди да Фифа и даље држи много његових личних ствари, међу којима и око 60 сатова.

- То су моји сатови, вратите ми моје сатове. То ми је важно. Радио сам у часовничарској индустрији и направио сам колекцију. Они су били 41 годину у Фифи, могао сам одавно да их однесем кући. Зашто се боре за те сатове? Нема поштовања, председник Инфантино нема поштовања.

Дода је да је због скандала у Фифи његова породица више патила од њега.

- Сада живим у миру са собом, али моја породица је патила. Патила је више од мене. Моју унуку су малтретирали у школи када је имала 14 година и морала је да напусти ту школу. Сада има 18 година. Ужасно је. Добила је диплому, али и даље пати. Такав је живот. Живимо у таквом свету - завршио је Блатер.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

realist.

04.07.2019. 19:53

Sta hoce jos para, saß su nemci postali gazde Evrope oni je prodaju oni je naseljavaju, zato i Blatter hoce jos da is koristi Svabe da mu pomognu.