Председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Славиша Кокеза рекао је да је Љубиша Тумбаковић био једини кандидат предложен од Стручног одбора и као такав једногласно изабран.

Кокеза је, на промоцији новог селектора, пожелео Тумбаковићу пуно среће у раду и да направи успех.

- ФСС је јуче имао Извршних одбор, дан пре тога је Стручни одбор имао састанак и донео одлуку да предлози Тумбаковића. Једногласно је прихваћен предлог и постављен је Тумбаковић. Љубиши желим све најбоље у вођењу репрезентације - рекао је Кокеза на конференцији за медије у београдском хотелу Хилтон.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТУМБАКОВИЋ О МЕЧУ СА ТЗВ. КОСОВОМ: Направио сам исправан потез

На питање да ли је било још кандидата, јер се причало и о Радомиру Антићу, Славиши Јокановидругима, Кокеза је објаснио да је Стручни одбор предложио само бившег тренера Партизана.

- То је био посао Стручног одбора, а Тумбаковић је био једини предлог. Није било на ИО речи о другим кандидатима, сувишно је говорити о томе сад.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОВАЧЕВИЋ ПОДНЕО ОСТАВКУ: Морална обавеза после пораза у Украјини и неуспеха на ЕП за младе

Кокеза се дотакао и наступа младе репрезентације Србије на Европском првенству у Италији и Сан Марину, где је завршила са сва три пораза у групи.

- Разочаран сам резултатом и начином како смо играли. Претходне две године је селектор Ђоровић добро радио и то показују чињенице. Остварио је осам победа у низу у квалификацијама и то без више од пет играча пребачених у А тим. Његов мандат не бих назвао неупсешним, али могли смо више - навео је Кокеза и најавио да ће наследник Ђоровића, коме је истекао уговор, бити познат најкасније за 15 дана.

Кокеза је подсетио да је успех и сам пласман на турнир и да на њему нису биле велике селекције попут Португалије, Холандије, Швајцарске, Русије и других.